Ο Στρατηγός Κωσταράκος θυμήθηκε λίγο όψιμα την στολή του Καμμένου και έκανε νέο σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σε ένα καυστικό σχολιαστή της επικαιρότητας που προβάλει συνήθως συγκεκριμένη φιλική του ιστοσελίδα, έχει εξελιχθεί ο απόστρατος πλέον Στρατηγός Κωσταράκος.

Έτσι έστω και με καθυστέρηση επανέρχεται στο θέμα που είχε εξαρχής θέσει το Armyvoice.gr αυτό της παρουσίας του ΥΕΘΑ με στολή στην διεθνή άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ.

Φαίνεται πως ο στρατηγός δεν το είχε δει, καθώς διαβάζει και προωθεί συγκεκριμένη ιστοσελίδα, που χειρίζεται φίλος του απόστρατος στρατιωτικός. 

Ανεξάρτητα από αυτό το αξιοσημείωτο γεγονός, ο Κωσταράκος επιπλήτει τον ΥΕΘΑ για τις εμφανίσεις του με στολή όντας πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντάς του ότι ουσιαστικά ταυτίζεται με υπουργούς αραβικών χωρών, και χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ.

«Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν συναντάται στις Δυτικές Δημοκρατίες και ειδικότερα στις ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτές, οι υπουργοί άμυνας είναι πολιτικοί προϊστάμενοι των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και δεν προσποιούνται ότι είναι κάτι διαφορετικό από αυτό. Ούτε και το έχουν ανάγκη», λέει χαρακτηριστικά.

Το γεγονός ότι το τζόκεϋ του δεν φέρει εθνόσημο δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα, πλην της αποφυγής πιθανής εισαγγελικής έγκλησης του για αντιποίηση στολής που κάποιοι «θερμοκέφαλοι» θα μπορούσαν ισως να προσπαθήσουν να προκαλέσουν, υπογραμμίζει Μ. Κωσταράκος και συμπληρώνει:

Θεωρώ ότι ο πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ δεν έχει κανένα λόγο ή δικαίωμα ή ακόμα, σε ένα πιο «πολιτικό πλαίσιο», δεν νομιμοποιείται να φέρει την οποιαδήποτε στολή που περιλαμβάνεται στον Διακλαδικό Κανονισμό Στολών προσθέτοντας μάλιστα δικά του «υπουργικά διακριτικά».

Την στολή την φέρουν όσοι αποτελούν στελέχη των ΕΔ και έχουν ενταχθεί σε αυτές σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τους νόμους διαδικασίες.

Δεν ειναι ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι πολυ περισσότερο ούτε Αξκός ούτε Υπξκός ούτε στρατιώτης, ναύτης ή σμηνίτης.

Είναι ο πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ, και κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να εμφανίζεται ενδεδυμένος ανάλογα.

Και να διαφυλάσσει με αυτόν τον τρόπο το προσωπικό του κύρος (ζήτημα προσωπικό και άρα αδιάφορο για τους υπόλοιπους) αλλά κυρίως αυτό της θέσης του.

Οι πολιτικοί προϊστάμενοι πρέπει να εμφανίζονται όπως προκύπτει από την ιδιότητά τους.

Αλλιώς κινδυνεύουν να πάψουν να είναι πολιτικοί και εφόσον δεν είναι ούτε στρατιωτικοί, γίνονται κάτι άλλο που εγώ δυσκολεύομαι να προσδιορίσω.

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com