Υπόθεση Κατσίφα: Αξιωματικός της ΕΛΑΣ πηγαίνει στην Αλβανία – Στόχος είναι να λάβει από την αλβανική αστυνομία πληροφορίες για την έρευνα

Στην Αλβανία μεταβαίνει σήμερα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε σε συνεργασία με την αλβανική αστυνομία να ενημερωθεί για όλες τις νεότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για την υπόθεση της ένοπλης συμπλοκής κατά την οποία σκοτώθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας την 28η Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, θα συνεργαστεί με την αλβανική αστυνομία ώστε να διαλευκανθούν οι περιστάσεις γύρω από το θάνατο του 35χρονου.

Το αίτημα καθυστέρησε 5 ολόκληρες μέρες να γίνει αποδεκτό από την πλευρά της Αλβανίας και εντάσσεται στο πλαίσιο της κωλυσιεργίας των γειτόνων.

Την ίδια ώρα, πολλοί αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκφράζουν τη δυσπιστία τους για την χρησιμότητα μίας τέτοιας αποστολής κάτω από τις δεδομένες συνθήκες παντελούς έλλειψης πνεύματος συνεργασίας που έχουν επιδείξει οι αλβανικές αρχές, αναφέρει το news247.

Ταυτόχρονα, απελπισμένες προσπάθειες της οικογένειας του αποθανόντος να παραλάβουν τη σωρό, καθίστανται ατελέσφορες.

Τα αλβανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι η Εισαγγελία Τιράνων έχει στα χέρια της βίντεο από την επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων της αλβανικής Αστυνομίας (RENEA).

Οι δυνάμεις της RENEA είναι υποχρεωμένες να βιντεοσκοπούν κάθε επιχείρηση την οποία αναλαμβάνουν να εκτελέσουν.

Ειδικότερα, το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Report TV μετέδωσε ότι οι κομάντος της RENEA που εστάλησαν στους Βουλιαράτες το μεσημέρι της Κυριακής, έχουν καταγράψει σε βίντεο την επιχείρηση στη βουνοπλαγιά πάνω από το χωριό, όπου ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε διαφύγει, αναφέρει χαρακτηριστικά το CNN Greece.

Αυτό το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, θα μεταβεί στα Τίρανα ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com