Βόρεια Κορέα τακτικό όπλο

Βόρεια Κορέα: Μυστήριο με νέο υπερσύγχρονο τακτικό όπλο, τη δοκιμή του οποίου επέβλεψε ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν

Το νέο τακτικό όπλο δοκιμάστηκε επιτυχώς παρουσία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πρόκειται για τακτικό όπλο «τεχνολογίας αιχμής», μετέδωσε την Παρασκευή ένα βορειοκορεάτικο κρατικό μέσο ενημέρωσης, σύμφωνα με το Yonhap, το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε τη δοκιμή ενός νέου τακτικού όπλου τεχνολογίας αιχμής στην Εθνική Ακαδημία Επιστήμης της Άμυνας», σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται το Γιονάπ.

Η ίδια πηγή — το βορειοκορεάτικο τηλεοπτικό δίκτυο KCBS — μετέδωσε ότι η δοκιμή στέφθηκε από επιτυχία, αλλά χωρίς να δώσει καμιά άλλη λεπτομέρεια.

Κατά το KCBS, η έρευνα και η ανάπτυξη του τακτικού όπλου «διήρκεσε για μακρό χρονικό διάστημα».

Η αντίδραση των ΗΠΑ για το νέο όπλο στη Βόρεια Κορέα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να είναι «σίγουρη» ότι οι δεσμεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου που έκανε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια της συνάντησης κορυφής με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα τηρηθούν, τόνισε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στη συνάντηση κορυφής της 12ης Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, οι Τραμπ και Κιμ «έκαναν δεσμεύσεις για την οριστική, αμετάκλητη και απολύτως επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση» και για «ένα λαμπρότερο μέλλον για τη Βόρεια Κορέα», αναφέρει σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

«Συνεχίζουμε να είμαστε σίγουροι ότι οι υποσχέσεις που έγιναν από τον πρόεδρο Τραμπ και από τον ηγέτη Κιμ θα εκπληρωθούν», προσθέτει.