Τρίτο χέρι αποκτούν οι Αμερικανοί – Το μέλλον του στρατού – Αλλάζουν τα εργαλεία της στρατιωτικής τεχνολογίας με γνώμονα το μέλλον

Επιμέλεια Θεώνη Σταματοπούλου

Τρίτο χέρι αποκτούν οι Αμερικανοί που στοχεύουν στο να δώσουν τη δυνατότητα στους στρατιώτες τους να πετυχαίνουν βολές ακριβείας.

Πρόκειται για μία απίστευτη σύγχρονη στρατιωτική τεχνολογία που θα αλλάξει το μέλλον.

Μακάρι αυτά τα σύχγρονα εργαλεία να αλλάξουν τον τρόπο που διεξάγονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και να τα αποκτήσει και ο ελληνικός στρατός με τη σειρά του κάποια στιγμή.

Καθώς οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν διαρκώς νέες προκλήσεις, το Πεντάγωνο μηχανεύεται τρόπους να εστιάσει στις στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιθυμεί να μειώσει τον χρόνο της προετοιμασίας και να διαθέσει περισσότερο χρόνο στον στρατιωτικό αγώνα.

Για να αναπτύξει τη στρατιωτική δύναμη του μέλλοντος, χρειάζεται τα κατάλληλα εργαλεία. Αυτό είναι επακριβώς το σημείο όπου το Τμήμα Άμυνας επικεντρώνεται.

Κάποια από τα παρακάτω, αποτελούν εργαλεία της νέας γενιάς που θα κυριαρχούν στη στρατιωτική τεχνολογία τα επόμενα χρόνια. Θα τροφοδοτήσουν επίσης το μέλλον του σύχγρονου πολεμιστή.

1. Εξωσκελετός που θα εστιάσει στο να ελαφρύνει τα φορτία των στρατιωτών

Ο μέσος Αμερικανός στρατιώτης κουβαλάει μέχρι 140 λίβρες εργαλείων σε μία ανάπτυξη μάχης. Για τους Πεζοναύτες, είναι έως και 160 λίβρες. Σχεδιάζεται λοιπόν ένας εξοσκλελετός ο οποίος θα μπορέσει να ελαφρύνει το υπερβολικά ογκώδες σχεδιασμένο θωρακισμένα σώμα.

Στρατιώτες της 10ης Μεραρχίας Mountain, δοκιμάζουν ήδη αυτή την ιδέα σε ένα πειραματικό πλαίσιο. Πρόκειται για τον κατασκευής Lockheed Martin ONYX εξωσκελετό, ο οποίος είναι σχεδιασμένος να προσφέρει πρόσθετη στήριξη στα γόνατα και στο ισχίο. Οι Αξιωματούχοι του στρατού τον επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή και αναφέρουν ότι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ιδανικά το 2021.

2. Ένα τρίτο χέρι

Ενώ οι Αξιωματούχοι επεξεργάζονται αυτό τον εξωσκελετό, πολλοί μιλούν επίσης για την δημιουργία ενός τρίτου χεριού που θα κάνει τους στρατιώτες να μοιάζουν με εξωγήινοι.

Τον περασμένο Μάιο, το Εργαστήριο Ερευνών του στρατού, δημοσίευσε ένα αρχείο όπου στρατιώτες στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης είχαν τοποθετήσει πάνω στον ιμάντα τους, ένα ακόμη χέρι. Ο τρίτος βραχιόνας, βοηθούσε τον στρατιώτη να σταθεροποιεί το χέρι του και βελτιώνει το χτύπημά του, κάνοντάς το ακριβείας.

Δεν είναι δα και M55A2 Smart Gun, αλλά κι αυτό καλό είναι.

3. Γυαλιά νυχτερινής όρασης

Σχεδιάζονται γυαλιά νυχτερινής όρασης, τα οποία θα έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν μία εικόνα στο σκοτάδι μέσα σε δευτερόλεπτα και να επιτρέπουν στους στρατιώτες να βλέπουν σε δύο κατευθύνσεις ταυτόχρονα.

Ο σταρτός ξοδεύει κάτι παραπάνω απο μισό δις αυτή τη στιγμή για να εκπαιδεύει τους στρατιώτες πώς να λειτουργούν στο σκοτάδι.

4. Πιο ελαφριά, ασύρματα μέσα επικοινωνίας

Εξετάζεται ακόμη ένα ασύρματο σύστημα επικοινωνίας, σχεδιασμένο να μειώνει τις απαιτήσεις του φορτίου και της ισχύος.

Αυτή η τεχνολογία, επιδιώκει να συνδέσει κομμάτια του κιτ των στρατιωτών, όπως φορητούς υπολογιστές, ραδιόφωνα και οπτικοακουστικά σκοπευτικά, χωρίς περίπλοκη καλωδίωση.

Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο δεν θα μπορεί να «σπάσει» από τους Ρώσους και Κινέζους χάκερς και επίσης θα μειώνει τον κίνδυνο του στρατιώτη να μπλεχτεί στα καλώδια εν ώρα επιχείρισης.

Πηγή: taskandpurpose.com

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»