Στρατός Ξηράς: Τα στελέχη βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους! – Φωτογραφικό υλικό από συμμετοχή του προσωπικού σε αγώνες δρόμου και εκδηλώσεις

Κατά το έτος 2018, μεγάλος αριθμός στελεχών του Στρατού Ξηράς, καθώς επίσης και Ευέλπιδες της ΣΣΕ και Σπουδαστές της ΣΜΥ, συμμετείχαν ομαδικά ή μεμονωμένα, σε διοργανώσεις αγώνων δρόμων όλων των κατηγοριών και πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων επετειακού χαρακτήρα.

Ενδεικτικά, αναφέρονται ο υπερ-μαραθώνιος «FROZEN PEAKS» (ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ)
συνολικής απόστασης 265 χιλιομέτρων, οι διεθνείς αγώνες «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» και «ΔΟΛΙΧΟΣ», απόστασης 246 και 255 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Σχολή Εθνικής Ασφαλείας σε ΕΚΑΕ, ΑΤΑ και 110 πτέρυγα Μάχης

Ακόμη, ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πέλλας – Δρόμος
Θυσίας Γιαννιτσών και ο Δρόμος Θυσίας Οχυρού Ιστίμπεη.

Τέλος, συμμετοχή του προσωπικού υπήρξε και στο Δρόμο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο Δρόμο Θυσίας Κερδύλλια, και στο Δρόμο Σαλαμινομάχων.

Επίσης  ο ονομαστός ”Δρόμο Θυσίας Διστόμου’‘, απ’ όπου τα τελευταία χρόνια ξεκίνησαν τις συμμετοχές τους σε αντίστοιχους Δρόμους σε επετείους Μαρτυρικών Πόλεων, τόσον η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) όσο και η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) με δεκάδες συμμετοχές η κάθε μια. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος στο Διστομο έτρεξε σε ένδειξη τιμής και ο ίδιος ο Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος και περέλαβε τιμητικό αναμνηστικό για τα 190 χρόνια της ΣΣΕ.

Η συμμετοχή του προσωπικού σε τόσο μεγάλο αριθμό διοργανώσεων, φανερώνει τη συνεχή προσπάθεια για διατήρηση της φυσικής τους κατάστασης αλλά και την τόνωση του αισθήματος της ευγενούς άμιλλας.

Κατδεικνύει ακόμη, την ενεργή συμμετοχή σε εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς το ιστορικό παρελθόν της χώρας μας, την ανάπτυξη σχέσεων αλληλοσεβασμού με τον τοπικό πληθυσμό
και την αγαστή συνεργασία με την κοινωνία.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ενθαρρύνει συνεχώς και αναδεικνύει το αγωνιστικό πνεύμα των στελεχών, τα οποία αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, για το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.