Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Αγώνας υπέρ στρατιωτικών ή «σατραπεία»; Στρατιωτικοί που έχουν βαρεθεί τις αυταρχικές συμπεριφορές οι οποίες δεν αρμόζουν σε συνδικαλιστικά όργανα, γράφουν στο Armyvoice.gr

Φαίνεται ότι ο στρατιωτικός συνδικαλισμός γίνεται για τις τηλεοράσεις με απουσία της μάζας των στρατιωτικών.

Αυτό προκύπτει από την επιστολή διαμαρτυρίας για την λειτουργία των συνδικαλιστικών οργάνων, που λάβαμε και την δημοσιεύουμε.

Για ποιους χτυπά άραγε η …«κουδούνα»;

Μια ομοσπονδία έχει αποτέλεσμα όταν :

 • 1) Τηρεί τα αναγραφόμενα στο καταστατικό της ομοσπονδίας. Το καταστατικό αποτελεί ευαγγέλιο για όλους και οι αποφάσεις λαμβάνονται με δημοκρατικές διαδικασίες με την αρχή της πλειοψηφίας.
 • 2) Όταν η Εκτελεστική Γραμματεία σέβεται το ΔΣ και για οποιαδήποτε απόφαση, ειδικά όταν αυτή αφορά αγωγές, τρόπο διεκδίκησης οικονομικά θέματα κ.τ.λ καλεί το ΔΣ σε έκτακτη συνεδρίαση με τον ποιο πρόσφορο τρόπο και δεν συμπεριφέρεται ως ολιγαρχική παρέα λαμβάνοντας αποφάσεις τις οποίες βγάζει σε δελτίο τύπου ερήμην των υπόλοιπων μελών.
 • 3) Όταν δίνει σημασία στις πρωτοβάθμιες ενώσεις που αποτελούν τη δύναμη της και επιβάλει σε αυτές να τηρούν το καταστατικό με δημοκρατικό τρόπο. Όταν απαιτεί από τα προεδρία των πρωτοβάθμιων ενώσεων να ενημερώνουν εξίσου όλα τα μέλη του ΔΣ για ότι θέματα και αποφάσεις που λαμβάνει το δευτεροβάθμιο όργανο.
 • 4) Όταν αφουγκράζεται τον παλμό και τις ανησυχίες των μελών της.
 • 5) Όταν θέτει όραμα και στόχους και δεν διέπεται από μικροψυχίες και προσωπικές στοχεύσεις ή μισαλλοδοξίες.
 • 6) Όταν τα ΔΣ Ενώσεων και Ομοσπονδίας αντιληφθούν τον ρόλο τους και τις ουσιαστικές υποχρεώσεις τους απέναντι στους συναδέλφους που τους εξέλεξαν και αντιπροσωπεύουν.
 • 7) Όταν διοργανώνει πραγματικά και ουσιαστικά συνέδρια ζυμώσεων και αποφάσεων με στόχο την ανάδειξη προβλημάτων και όχι για το θεαθήναι.
 • 8) Όταν ασχολείται με τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα του κλάδου και είναι διεκδικητική προς την εκάστοτε κυβέρνηση, ενημερώνοντας και εν τέλει απαιτώντας λύσεις σε ότι είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο.
 • 9) Όταν κατανοήσει ότι το σεβασμό τον αποκτά μέσα από ορθές ,αξιόπιστες τοποθετήσεις ,και από τον αυτοσεβασμό των οργάνων της για το θεσμό που υπηρετούν.
 • 10) Όταν υπάρχει οικονομικός προγραμματισμός για την επίτευξη των στόχων και των διεκδικήσεων.
 • 11) Όταν τα όργανα της εκτελούν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί βάση του καταστατικού της και μόνο.

Όταν δεν τηρούνται τα παραπάνω, όταν υπάρχουν σατραπείες, όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην με απόφαση μιας κλειστής ομάδας, όταν δεν τηρούνται πρακτικά επί των αποφάσεων και όλα είναι στο πόδι, όταν ακόμη και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του λόγου των εκλεγμένων συνδικαλιστών – θεσμικών εκπροσώπων την περνάνε από λογοκρισία με παρεμβατισμό φτάνουν σε σημείο γελοιότητας.

Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης μέσω της αρθρογραφίας και της δημόσιας παρέμβασης των εκλεγμένων θεσμικών εκπροσώπων είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη.

Με αυτόν τον τρόπο φτάνεις στην ανάδειξη και τέλος στην επίλυση προβλημάτων.

Εάν δεν τηρείς αυτές τις βασικές αρχές δεν χρειάζεται κανένας να σε χτυπήσει κάτω από την ζώνη για να πέσεις διότι απαξιώνεσαι μόνος σου και από δήμαρχος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα είσαι ούτε κλητήρας.

Ας σοβαρευτούν κάποιοι λοιπόν και ας ασκήσουν με ορθό τρόπο τα όπλα που τους έδωσε η πολιτεία να υπερασπιστούν το δικαίωμα του κάθε συναδέλφου στο όνειρο για καλύτερες μέρες.

Εάν δεν το πράξουν τότε σίγουρα το σύνολο των συναδέλφων θα βρεί τρόπο να τους το επιβάλει πριν είναι αργά.

Κανείς δεν θέλει πισωγυρίσματα, κανείς δεν θέλει να γυρίσουμε στον μεσαίωνα της θεσμικής εκπροσώπησης των συναδέλφων. ΜΗΝ ΧΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ.
_________________________________________________
 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.7”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

 

 • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
 • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο [email protected]