Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Αυστηρό μήνυμα ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Ρήγα: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις  δεν έχουν ανάγκη από φαινόμενα παραγοντισμού και κομματικού συνδικαλισμού»

Αυστηρή προειδοποίηση στους στρατιωτικούς συνδικαλιστές που έχουν μετατρέψει τα συνδικαλιστικά όργανα σε παραρτήματα κομμάτων προωθώντας ακόμα και υποψηφίους για τις δημοτικές εκλογές, απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Ρήγας παραδέχεται ότι υπάρχουν φαινόμενα παραγοντισμού και κομματισμού από μερίδα στρατιωτικών συνδικαλιστών και προειδοποιεί:

«Ο συνδικαλισμός στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί μια ώριμη ανάγκη και ταυτόχρονα ένα νέο εγχείρημα, το οποίο με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες του χώρου θα δυσκολευτεί να βρει τον βηματισμό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Αγώνας υπέρ στρατιωτικών ή «σατραπεία»;

Θέλω να πιστεύω ότι οι όποιες δυσκολίες και αντιφάσεις έχουν εκδηλωθεί περισσότερο αποτυπώνουν αυτό που λέμε «ωδίνες του τοκετού» του νέου που γεννιέται, παρά ένα κακέκτυπο συνδικαλισμού.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτές δεν έχουν ανάγκη από πιθανά φαινόμενα παραγοντισμού, κομματικού συνδικαλισμού και προσπάθειας λειτουργίας με πρακτικές που αποτελούν κληρονομιά του πελατειακού συστήματος.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που θεσμοθέτησε τον συνδικαλισμό εντός των Ενόπλων Δυνάμεων, συμβάλλοντας στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και την ενίσχυση των συνταγματικών δικαιωμάτων του ένστολου προσωπικού».
_________________________________________________
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.7”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο [email protected]

 

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία