Στρατιωτικοί ιερείς: Αλλαγή στην κρίση σωματικής ικανότητας – Και οι ευτραφείς ιερείς που κρίθηκαν ακατάλληλοι μπορούν να μπουν στο στρατό

Και οι ευτραφείς ιερείς μπορούν να μπουν στους κόλπους του στρατού, ως στρατιωτικοί ιερείς αρκεί η παχυσαρκία τους να μην αποτελεί πρόβλημα στη βάδιση και στις λοιπές υποχρεώσεις του στρατιωτικού βίου.

Αυτό έκρινε το Συμβούλιο της Επικράτειας με γνωμοδότηση του σε σχέδιο Προεδρικού διατάγματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σας το παρουσιάζουμε αποκλειστικά για πρώτη φορά στο ArmyVoice.gr.

Με αυτό επέρχονται τροποποιήσεις σε παλαιότερο διάταγμα του 2014 που αφορά τις σωματικές ικανότητες όσων κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, φέρνοντας αλλαγές στους περιορισμούς όσον αφορά τα κριτήρια της σωματικής ικανότητας των κληρικών που θελήσουν να ενταχθούν στον στρατό.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέφθηκε ότι μπορούν να κατατάσσονται στο σώμα των στρατιωτικών ιερέων όσοι ιερείς έχουν κριθεί ακατάλληλοι (κατηγορίες Ι/2, Ι/3 και Ι/4) και ο Δείκτης Μάζας του Σώματος τους είναι μεταξύ 19 έως και 35 kgr/m2.

Το τροποποιημένο Προεδρικό Διάταγμα υπογράφηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα από το Προκόπη Παυλόπουλο και τον ΑΝΥΕΘΑ Πάνο Ρήγα, ενώ η ισχύς του άρχισε από χθες, 20 Νοεμβρίου, όπου και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το τροποποιημένο διάταγμα έχει αριθμό φύλλου 195/2018 και μπορείτε να το δείτε κάτωθι στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Ελληνικού Τυπογραφείου.

Γενικά, οι στρατεύσιμοι που καλούνται για κατάταξη, εξετάζονται από την Επιτροπή Κατάταξης του Κέντρου Κατάταξης ή την Επιτροπή Εξέτασης Σωματικής Ικανότητας (ΕΕΣΙ) που παραπέμπονται από αυτή, προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»