Ερώτηση στη Βουλή για τις στολές μετά τη συνέντευξη στο Armyvoice Ουδέτερες, άρβυλα, 96 ΑΔΤΕ: Μάχη για τη ζωή του δίνει υπαξιωματικός στη Χίο Δυο στρατιωτικοί τραυματίες σε τροχαίο στην Χίο

Στρατιωτικοί: Φέρτε γιατρούς όχι άρβυλα! Τι διαμηνύουν στο ΓΕΣ – Κουράστηκαν από τις υποσχέσεις, αμφιβάλλουν για την ποιότητα

Διανύουμε το έτος μέριμνας προσωπικού και παρά τα δρώμενα στην Αθήνα, με λαμπρές γιορτές και διακηρύξεις, στην περιφέρεια δεν μοιάζουν να συμμερίζονται αυτό τον ενθουσιασμό.

Ο κόσμος έχει κουραστεί να μαζεύει υποσχέσεις και αυτό πρέπει να το καταλάβει τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία.

Χθες δημοσιεύσαμε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η διανομή σε άρβυλα στο Δ’ ΣΣ και στη συνέχεια στην ΑΣΔΕΝ.

Θεωρήσαμε ότι είναι μια καλή κίνηση, ωστόσο οι αντιδράσεις οι δικές σας μας κάνουν να αναθεωρήσουμε. Πώς σχολιάστηκε:

«Στο μεγαλύτερο σχηματισμό θα παραλάβουν αρβύλες και το θεωρούν κατόρθωμα…. γιατροί ποτέ θα ρθουν ;»

«Γιατροί να έρθουν όχι άρβυλα. Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν . Δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες καρδιολόγος παθολόγος παιδίατρος…Μας δουλεύετε έτος μέριμνας προσωπικού και τα στρατιωτικά νοσοκομεία του Έβρου δεν μπορούν να υποστηρίξουν ούτε τις ετήσιες εξετάσεις. Εδώ Διδυμότειχο ακούει κανείς?»

Η πραγματικότητα που βιώνουν οι στρατιωτικοί στον Έβρο δεν τους αφήνει τα περιθώρια να χάρουν με ένα ζευγάρι άρβυλα. Όπως ήδη έχει γράψει το Armyvoice.gr  η έλλειψη καρδιολόγου και άλλων γιατρών είναι προτεραιότητα για όσους υπηρετούν στα σύνορα και όχι τα άρβυλα.

Παράλληλα, εκφράζουν και αμφιβιλίες για την ποιότητα που έχουν τα άρβυλα που κατασκευάστηκαν στο 700 ΣΕ.

«Η μαγκιά θα είναι να αλλάξουν και τον πάτο.. Το μεγαλύτερο ποσοστό του προσωπικού φοράει αρβυλα του εμπορίου. Η χορήγηση για παρέλαση μόνο εκτός και εάν έχεις ντουέτο οπότε… ακόμα ένα ζευγάρι άρβυλα στο ντουλάπι».

«Ποιός τα φοράει ρε παιδιά ούτε για γραφείο δεν κάνουν».

«Ανάθεμα και γίνει κανένα μπαμ. …Μετά από τέσσερα χρόνια χωρίς χορήγηση. …θα κάνουμε πλιάτσικο από τους νεκρούς τα άρβυλα όπως στην Αλβανία το 40»

«Θεωρούμε κατόρθωμα το αυτονόητο την χορήγηση ειδών ιματισμού και υποδησεως».

«Τραγικό να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα»

«Τέτοια κατορθώματα να γράφετε να γελάνε οι Τούρκοι ενα μήνα»

«Που καταντήσαμε να θεωρείται είδηση η χορήγηση…»

Ας τα δουν λοιπόν οι κύριοι του ΓΕΣ και ας φροντίσουν την επόμενη φορά να μην έχει μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα η κίνησή τους, αλλά και ουσιαστικό. Το Armyvoice.gr αφουγκράζεται τις ανάγκες του κόσμου και είναι εδώ για να    «ενοχλεί» και να πιέζει με τα δημοσιεύματά του για τη λήψη μέτρων υπέρ του προσωπικού.

_________________________________________________
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.7”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο [email protected]