Στρατιωτική θητεία: Τι κάνουν οι Τούρκοι για να την αποφύγουν

Στρατιωτική θητεία: Τι κάνουν οι Τούρκοι για να την αποφύγουν – Εκατοντάδες χιλιάδες προτιμούν να την εξαγοράσουν για να μην παρουσιαστούν

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής την πληρωμένη στρατιωτική απαλλαγή.

Οι εν λόγω πολίτες, έχουν υποβάλλει αίτηση για να ολοκληρώσουν την στρατιωτική τους θητεία σε 21 ημέρες αντί για 5 μήνες και 14 ημέρες για τους πτυχιούχος των πανεπιστημίων ή σε 12 μήνες για τους μη πτυχιούχους.

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας, στις 26 Ιουλίου, επικύρωσε έναν προσωρινό νόμο που επιτρέπει στους Τούρκους πολίτες που γεννήθηκαν την 1η Ιανουαρίου 1994 να μειώσουν τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητεία καταβάλλοντας 15.000 τουρκικές λίρες που ισοδυναμεί με 2.430 δολάρια.

Οι Τούρκοι δε, που ζουν σε άλλες χώρες θα πρέπει να πληρώσουν 2.000 ευρώ.

Οι υποβολές των αιτήσεων θα ολοκληρωθούν την 3η Νοεμβρίου 2018.

Ο αριθμός των αιτούντων που ολοκλήρωσαν τις αιτήσεις τους και κατέβαλαν τα τέλη απαλλαγής τους ανήλθε σε 170.000.

Ο Εμρέ Μποσταντζί, είναι ένας 28χρονος αγρότης από την επαρχία Τσορούμ και ανήκει σε εκείνους που επιθυμεί να εξαγοράσει την στρατιωτική του θητεία.

Για να βγάλει χρήματα, έβαλε την καμήλα του για πώληση στο Διαδίκτυο!

«Αυτό είναι το αγαπημένο μου ζώο, αλλά πρέπει να το πουλήσω. Χρειάζομαι μετρητά για πάρω απαλλαγή από τη στρατιωτική θητεία», δήλωσε ο ίδιος.

Αυτό είναι μονάχα ένα από τα αμέτρητα παραδείγματα νέων αντρών που πουλάνε από αυτοκίνητα και σπίτια μέχρι καμήλες και βουβάλια, ώστε να βρουν τα χρήματα για την εξαγορά.

Διαβάστε περισσότερα στην Πηγή: www.ptisidiastima.com