τεστ σωματικής ικανότητας

Τα push-ups κάνουν το στρατιώτη! – Αλλάζει το τεστ σωματικής ικανότητας – Τι μελετά το Κέντρο Εκπαίδευσης & Κατάρτισης των ΗΠΑ

Στρατιωτικοί στη Βριρτζίνια των ΗΠΑ πειραματίζονται ώστε να καθορίσουν την τεχνική την οποία θα πρέπει να τελειοποιήσουν οι στρατιώτες όταν κάνουν το τεστ για την φυσική τους κατάσταση τον Οκτώβριο του 2020.

Ο στρατός ξεκίνησε μία δοκιμή πεδίου μεγάλης κλίμακας του τεστ φυσικής κατάστασης των στρατιωτών, στέλνοντας κινητές ομάδες κατάρτισης από το Fort Jackson της Νότιας Καρολίνα, να εκπαιδεύσουν και διαπιστώσουν πόσο ενεργοί είναι σωματικά οι στρατιώτες.

Επανεξετάζεται από τους ειδικούς, η τεχνική του push-up. Η τροποποίησή της θα είναι είτε οι στρατιώτες να σηκώνουν κατευθείαν τα χέρια τους από το έδαφος πριν το ακουμπήσουν, είτε να επεκτείνουν τα χέρια τους προς τα πλάγια και να τα φέρουν πάλι στην ίδια θέση πριν ακουμπήσουν στο έδαφος.

«Το ζητούμενο είναι να εξασφαλιστεί ότι στηρίζονται πλήρως στο έδαφος. Δεν θέλουμε να αιωρούνται πάνω από το έδαφος», είπε ο Whitfield East, ο ερευνητής φυσιολόγος του Κέντρου Στρατιωτικής Κατάρτισης.

«Και οι δύο τεχνικές επιτυγχάνουν παρόμοια φυσικά αποτελέσματα», δήλωσε ο Daved Feltwell, υπεύθυνος φυσικοθεραπευτής του Κέντρου Στρατιωτικής Κατάρτισης.

Ο λοχίας Brandon Estes είπε ότι προτιμά περισσότερο την τεχνική της ανάτασης των χεριών κι όχι αυτή της τοποθέτησής τους στο πλάι.

Από την άλλη, ο λοχαγός McKenzie Hensley, δεν έχει καμία ιδιαίτερη προτίμηση για κάποια από τις τεχνικές, ωστόσο βρίσκει και τις δύο αρκετά δυσκολότερες από την ήδη υπάρχουσα στο τεστ φυσικής κατάστασης.

«Στο παραδοσιακό τεστ κάνεις 50 push-ups, ενώ σε αυτό τα μισά», είπε συγκεκριμένα.

Ο στρατός επέλεξε την τεχνική της απελευθέρωσης των χεριών στον αέρα, επειδή αυξάνει τη δύναμη στο σώμα κατά 25%.

Η ένταση της άσκησης είναι σημαντικότερη από την ανούσια επανάληψη, επομένως είναι προτιμότερο ένας στρατιώτης να κάνει τα μισά push-ups με την τεχνική της απελευθέρωσης των χεριών, παρά τα παραδοσιακά που σε ποσότητα θα ήταν τα διπλάσια.

Ο Feltwell συμφωνεί με αυτή την άποψη, λέγοντας: «μία μεγαλύτερη κίνηση προσλαμβάνει περισσότερα κύτταρα στον μυ κι έτσι η άσκηση γίνεται δυσκολότερη. Αυτό θέλουμε».