Πούτιν: Επιμένει στη μη ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016 – Για ακόμη μία φορά ο Ρώσος Πρόεδρος είναι κάθετος

Για ακόμη μία φορά, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εμμένει στη θέση του ότι δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη στο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών του 2016.

Σε νέες διαβεβαιώσεις προς τον αμερικανό Αντιπρόεδρο, Μάικ Πέινς, ο Πούτιν υποστηρίζει ότι η Ρωσία δεν είχε ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ το 2016.

Τη θέση αυτή μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, αναφερόμενο σε μια σύντομη συνομιλία που είχαν σε μια διεθνή σύνοδο στη Σιγκαπούρη.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε εν συντομία, κατά τη συνάντησή του με τον Πενς την περασμένη εβδομάδα, στα ζητήματα που θέλει να συζητήσουν με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Αργεντινή (30ή Νοεμβρίου-1η Δεκεμβρίου), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στη συνέχεια, ο Πενς ήγειρε ξανά το θέμα της ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές, κάτι που οι Αμερικανοί επαναλαμβάνουν αέναα σαν «ψαλμό», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν τον διαβεβαίωσε πως «το ρωσικό κράτος δεν είχε καμία σχέση (…) και δεν μπορεί να έχει καμία ανάμιξη» σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία σε άλλες χώρες, πάντα κατά τον Πεσκόφ.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Πεσκόφ έκρινε επίσης ότι δεν διαφαίνονται ελπίδες προόδου στη διμερή σχέση: αντιθέτως, «δεν αναμένεται καμία».

Κατά το TASS, ο Πούτιν εξέθεσε από την πλευρά του στον Πενς μια σειρά ανησυχιών της Μόσχας, για την Ουκρανία, τη Συρία και το Ιράν, αλλά και τη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς (INF), από την οποία ο Τραμπ ανακοίνωσε πρόσφατα πως οι ΗΠΑ αποσύρονται, κατηγορώντας τη Μόσχα πως την παραβιάζει.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»