Πολεμική Αεροπορία

Πολεμική Αεροπορία – Μνημείο πεσόντων: Δεν χωρούν άλλα ονόματα….. Μια συγκινητική επιστολή από έναν Αεροπόρο

Ιωάννης ΑναστασάκηςΓράφει ο Ιωάννης Αναστασάκης, αντιπτέραρχος ε.α.

 

Την Δευτέρα στις 05 Νοεμβρίου εγκαινιάστηκε με τις δέουσες τιμές και την πρέπουσα επιμνημόσυνη δέηση, το νέο μνημείο πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Βρίσκεται στην πλαγιά του Υμηττού, κοντά στο ΕΤΗΜ και συγκεκριμένα στην είσοδο του νέου κοιμητηρίου της Γλυφάδας.

Μέχρι σήμερα η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας λάμβανε χώρα στο μνημείο πεσόντων Αεροπόρων που βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Κατά την τελετή εγκαινίων του νέου μνημείου, ένας εκ των παρισταμένων παρατήρησε ότι οι αναρτημένες λίστες των ονομάτων είναι πλήρεις και επομένως δεν χωρούν άλλα ονόματα.

Αυτό είναι και η ευχή όλων, γιατί το αίμα των παιδιών της πολεμικής αεροπορίας, αλλά και όλων των ένστολων που υπηρετούν την πατρίδα, είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να χύνεται άδικα σε περιόδους ειρήνης ή εντάσεων.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει τιμή και δόξα σε αυτούς που πέταξαν ψηλά θυσιαζόμενοι στον βωμό του καθήκοντος, συνεχιστές της σπονδής του Ικάρου.

_________________________________________________
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.7”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο [email protected]