Πάνος Ρήγας: Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ στο 401 ΓΣΝΑ (photos) – Τι δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός στη διάρκεια της επίσκεψής του

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Υπαρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Νικόλαο Μανούρη, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στη διάρκεια της επίσκεψής του περιηγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου, ενημερώθηκε για την αποστολή, τη λειτουργία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και συνεχάρη το προσωπικό για το έργο του.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό επισήμανε την μακρόχρονη ιστορία του Νοσοκομείου, σημειώνοντας πως είναι το μεγαλύτερο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα στη χώρα. Ειδική αναφορά έκανε στην κοινωνική προσφορά του 401 ΓΣΝΑ, καθώς καλύπτει πέρα από τον μεγάλο αριθμό δικαιούχων περίθαλψης και άλλες ομάδες πληθυσμού όπως κάτοικοι ακριτικών νησιών κλπ.

«Η υγεία – τόνισε – ως δημόσιο αγαθό, είναι θεμελιώδης για την ευτυχία, την εκπλήρωση και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου. Η υγεία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους είναι ένας από τους τομείς προτεραιότητας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας…

…Είναι δε περιττό να τονίσουμε, ότι το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην παροχή ειδικευμένων υπηρεσιών υγείας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στους συνταξιούχους και στα μέλη των οικογενειών τους, στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».

Επίσης ανέφερε: «Ο στόχος μας είναι σταθερός και αφορά τη διαρκή βελτίωση της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης, τόσο από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, όσο και γενικότερα από το Υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Όλα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία αναβαθμίζουν τις υποδομές και τον εξοπλισμό τους και μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστη και αποτελεσματική φροντίδα σε όσους το έχουν ανάγκη…

…Στην προσπάθεια λοιπόν της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στον τομέα των υποδομών έχουν γίνει πολλά και σημαντικά έργα όπως είναι οι ανακαινίσεις πολλών νοσηλευτικών μονάδων, η κατασκευή ξενώνων φιλοξενίας για τους συγγενείς των ασθενών και άλλα, τα οποία εξασφαλίζουν αφενός την ασφαλή και άνετη παραμονή των ασθενών και αφετέρου το βελτιωμένο εργασιακό περιβάλλον για το προσωπικό.»

Στον τομέα του εξοπλισμού, μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Τόνισε επίσης:
«Αυτό το έργο μπορεί να διασφαλιστεί με τη στήριξη και τη συνέχιση των καινοτόμων δράσεων, αλλά και με εξορθολογισμό των δαπανών και του συστήματος προμηθειών, σωστή αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων, οικονομία κλίμακας και οπωσδήποτε τη διαρκή και συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού...

…Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν και επιτυγχάνονται μόνο μέσα σε ένα κλίμα διαφάνειας, συζήτησης και σεβασμού, αποσκοπούν δε στην προσφορά αξιόπιστης φροντίδας, με εξαιρετικά αποτελέσματα...

…Όπως έχω ήδη πει, δεσμευόμαστε να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την καλύτερη λειτουργία του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς και όλων των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και γενικότερα του Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων».