Γάζα: Θέμα χρόνου ένας νέος μεγάλος πόλεμος

Λωρίδα της Γάζας: Θέμα χρόνου ένας νέος μεγάλος πόλεμος – Επικίνδυνη αναζωπύρωση της έντασης μετά από ένα διάστημα ηρεμίας – Διέκοψε ο Νετανιάχου το ταξίδι του στο Παρίσι

Θέμα χρόνου φαίνεται να είναι ένας νέος μεγάλος πόλεμος στην Λωρίδα της Γάζας, μετά την αναζωπύρωση της έντασης, με τουλάχιστον έξι νεκρούς και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να ανακοινώνει ότι διακόπτει το ταξίδι του στο Παρίσι.

Χθες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6 Παλαιστίνιοι και ένας ισραηλινός στρατιωτικός στις ανταλλαγές πυρών.

Στις ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε ισραηλινούς στρατιώτες και μαχητές του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι, γνωστοποίησε νωρίτερα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ηγετικό στέλεχος του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς, του ισλαμιστικού κινήματος που ασκεί την εξουσία στη Γάζα, είναι ανάμεσα στα θύματα, ανέφερε πηγή προσκείμενη σε νοσοκομείο στον παλαιστινιακό θύλακα.

Μετά το επεισόδιο αυτό, ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στο νότιο Ισραήλ, κάτι που συνήθως αποτελεί προειδοποίηση για εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε μέσω Twitter ότι συστοιχίες του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος) αναχαίτισαν δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, με μια ανάρτησή του περί «τις 23:30» (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τον Τζόναθαν Κόρνικους, εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, όλα τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση «επέστρεψαν» σώοι.

Εκπρόσωπος της Χαμάς κατήγγειλε μια «άνανδρη» επίθεση του ισραηλινού στρατού.

Μετά «τα συμβάντα στον νότο, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να διακόψει την επίσκεψή του στο Παρίσι και να επιστρέψει απόψε στο Ισραήλ», ανέφεραν οι υπηρεσίες του Νετανιάχου σε ανακοίνωσή τους που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής.

Ο συντηρητικός ισραηλινός πρωθυπουργός είχε ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας για την επέτειο των εκατό χρόνων από την κατάπαυση του πυρός που σηματοδότησε το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.