Λεωφόρος Ευελπίδων από σήμερα η Βάρης – Κορωπίου – Η μετονομασία έγινε παρουσία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου

Η Λεωφόρος Βάρης – Κορωπίου μετονομάστηκε σήμερα 12 Νοεμβρίου 2018 σε Λεωφόρο Ευελπίδων με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Όπως είχαμε γράψει αποκλειστικά στο ArmyVoice.gr, η απόφαση της μετονομασίας ελήφθη από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Κρωπίας και Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, έπειτα από σχετική πρόταση του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Η τελετή άρχισε να πραγματοποιείται λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, όπου μετέβη στο σημείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιήθηκαν στην Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λαμπτρών και Τσαγκαράκη Καποδιστρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κ. Καραμανλή.

Ενώ υπήρξε καθορισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας του ρεύματος προς Κορωπί της Λ. Βάρης- Κορωπίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λαμπτρών και Τσαγκαράκη Καποδιστρίου, ως λωρίδα αντίθετης κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς την Λ.Κ.Καραμανλή.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής, από την αρχή του 2018, είχε ξεκινήσει όλες τις σχετικές ενέργειες με το Δήμο για τη μετονομασία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 190 χρόνων της Σχολής Ευελπίδων, η μετονομασία έτυχε αποδοχής του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναμένονται επίσης χαιρετισμοί από το Δήμαρχο, Γρηγόριο Κωνσταντέλλο, το Διοικητή της Σχολής Ευελπίδων, Υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στη συνέχεια θα γίνει ανάγνωση της απόφασης  μετονομασίας της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου σε Λεωφόρο Ευελπίδων από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, Νικόλαο Ψαλλίδα και τα αποκαλυπτήρια πινακίδας ονοματοθεσίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com