Κατσίφας: Τι ώρα είναι η κηδεία – Αυτοσυγκράτηση λέει η Ελλάδα – Το μεσημέρι ο 35χρονος θα μεταβεί στην τελευταία κατοικία του

Ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας θα κηδευτεί σήμερα, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, στις 14.00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος (13.00 τοπική ώρα), στους Βουλιαράτες.

Η κηδεία θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, με ισχυρή αστυνομική παρουσία και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αλλά και με την παρουσία περισσότερων από 2,000 ανθρώπων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η σορός επεστράφη στην οικογένεια, σκεπασμένη με την ελληνική σημαία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δρόπολης, στον οποίο υπάγεται διοικητικά το χωριό Βουλιαράτες, ανέλαβε να καλύψει εξ΄ολοκλήρου τα έξοδα της κηδείας του 35χρονου.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αποθανόντος.

Ήδη από το βράδυ της Τετάρτης 5 λεωφορεία ξεκίνησαν από το Σταθμό Λαρίσης με προορισμό τους Βουλιαράτες για να παραστούν στην κηδεία. Οχήματα ξεκίνησαν και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και τη Λάρισα.

Σημειώνεται ότι ήδη, από χτες το βράδυ, είναι σε επιφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία διενεργεί ελέγχους σε λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα που μεταβαίνουν στην Αλβανία.

Ειδικά, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν στηθεί μπλόκα για τη διενέργεια ελέγχων, ενώ από την άλλη πλευρά των συνόρων γίνονται αντίστοιχες έρευνες από τις Αλβανικές Αρχές.

Οι έλεγχοι διενεργούνται στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς τόσο από Έλληνες, όσο κι από Αλβανούς αστυνομικούς.

Έχει αυξηθεί επίσης και ο αριθμός του προσωπικού που διενεργεί τους διαβατηριακούς ελέγχους.

Με τη σειρά τους, τα Υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, έχουν κάνει έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες της Αλβανίας για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από παράγοντες και των δύο υπουργείων, «καλούνται οι Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν το νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και στην τελετή».Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com