ΓΕΕΘΑ – Συνέδριο «ΑΘΗΝΑ 2018»: Πώς ο κίνδυνος γίνεται ευκαιρία – 13 και 14 Νοεμβρίου 2018 στη Σχολή Ικάρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας

Το 15ο Διεθνές Συνέδριο «ΑΘΗΝΑ 2018», θα λάβει χώρα στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας και διοργανώνεται από το ΓΕΕΘΑ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ.

Το Συνέδριο αφορά στη Διαχείριση Κρίσεων και Ασφάλεια με τίτλο: «Αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων: Μετατρέποντας τον κίνδυνο σε ευκαιρία».

Ο σκοπός του συνεδρίου είναι να αναλυθούν οι πηγές αστάθειας στο σύγχρονο περιβάλλον διεθνούς ασφάλειας και να διερευνηθούν οι βέλτιστες πρακτικές στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Την πρώτη ημέρα, το συνέδριο θα ασχοληθεί με ορισμένες βασικές προκλήσεις ασφάλειας όπως η μετανάστευση, η τρομοκρατία και η ενεργειακή ασφάλεια που κυριάρχησαν στην ευρωπαϊκή ατζέντα τα τελευταία χρόνια.

Στη συνέχεια, τη δεύτερη μέρα θα επιδιώξει να διερευνήσει κρίσιμα στοιχεία της διαχείρισης κρίσεων, καθώς και να εξετάσει ένα άλλο θέμα ζωτικής σημασίας, τη συνεργασία της διεθνούς κοινότητας στην προσπάθειά της να προστατεύσει την παγκόσμια ειρήνη.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, είπα χαρακτηριστικά για το Συνέδριο: «Το Συνέδριο, το οποίο ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1996, διοργανώνεται από το ΓΕΕΘΑ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες στον τομέα του….

Στο Συνέδριο «ΑΘΗΝΑ-18» έχει προσκληθεί πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό ανωτάτου και ανωτέρου βαθμού, ως εκπρόσωποι Κρατών, Διεθνών Οργανισμών, Ινστιτούτων Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Μελετών…

…Οι ομιλητές του Συνεδρίου είναι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί και αξιωματούχοι από τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ καθώς και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό…

Είμαι πεπεισμένος ότι, και φέτος, το Διεθνές Συνέδριο «ΑΘΗΝΑ-18», θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης της προσπάθειας της διεθνούς κοινότητας για δημιουργία δομών και διαδικασιών διαχείρισης κρίσεων και θα οδηγήσει σε επωφελή και ουσιώδη συμπεράσματα».

Παρακάτω, θα δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, καθώς και τους τίτλους των ομιλιών και τις περιλήψεις.

Οποιεσδήποτε άλλες χρήσιμες πληροφορίες, περιέχονται αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.geetha.mil.gr/media/athena18/index.htmlΣτείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com