ΓΕΕΘΑ: Συνέδριο «ΑΘΗΝΑ 2018» - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία (Photos)

ΓΕΕΘΑ: Συνέδριο «ΑΘΗΝΑ 2018» – Ολοκληρώθηκε σήμερα (Photos) – Επιτυχείς οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου «ΑΘΗΝΑ 2018»

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Χειρισμού Κρίσεων και Ασφάλειας «ΑΘΗΝΑ 2018», με θέμα «Αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων: Μετατρέποντας τον κίνδυνο σε ευκαιρία».

Το συνέδριο έλαβε χώρα στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2018, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμμένοι ομιλητές τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο όσο και από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ το παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το ΓΕΕΘΑ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος και απηύθυνε ομιλία.

Μεταξύ άλλων, στο συνέδριο παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.

Επίσης, τις εργασίες του παρακολούθησαν μέλη διπλωματικών αντιπροσωπειών, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί ξένων χωρών, Ακόλουθοι Άμυνας, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών και Ινστιτούτων, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, στελέχη δημοσίων φορέων, εν αποστρατεία στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιώτες καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Εναρκτήριες ομιλίες απηύθυναν επίσης, ο Αντιστράτηγος, Esa Pulkkinen, Γενικός Διευθυντής του Στρατιωτικού Προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ο Καθηγητής Jonathan Wilkenfeld από το Πανεπιστήμιο της Μέριλαντ.

Το συνέδριο ήταν διαρθρωμένο σε 5 διαφορετικές συνεδρίες με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θεματικές.

Η πρώτη θεματική, αφορούσε στις προκλήσεις που εμφανίζονται από την άνοδο της μετανάστευσης, της τρομοκρατίας και των υβριδικών απειλών και τονίστηκε ο ιδιαίτερος ρόλος της Ελλάδας.

Στη δέυτερη θεματική, αναπτύχθηκε η ναυτική και ενεργειακή ασφάλεια της Μεσογείου, ενώ στην τρίτη, η σημασία της προετοιμασίας για την διαχείριση μίας κρίσης.

Από τη άλλη, στη τέταρτη θεματική αναφέρθηκε η ηγεσία, τα στοιχεία του χαρισματικού ηγέτη και η στρατηγική των ΜΜΕ.

Τέλος, στην πέμπτη θεματική, τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των διεθνών οργανισμών προς μία αποτελεσματική αντιμετώπιση μίας κρίσης.