Απίστευτο! Βυθίζεται η νορβηγική φρεγάτα που προσέκρουσε σε ελληνικό τάνκερ στην Βόρεια Θάλασσα! Το τάνκερ είναι γεμάτο πετρέλαιο


Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται μετά την πρόσκρουση της νορβηγικής φρεγάτας στο ελληνικών συμφερόντων Aframax τάνκερ SOLA TS βόρεια της πόλης Bergen στην Νορβηγία στη Βόρεια θάλασσα.

Το ερώτημα πώς η φρεγάτα η οποία δύναται να ελιχθεί προσέκρουσε σε τάνκερ που ήταν γεμάτο πετρέλαιο και συνεπώς με εξαιρετικά μειωμένη δυνατότητα ελιγμών, συζητείται από τους ναυτικούς σε όλα τα μήκη και πλάτη τη γης.

Οι ζημιές που υπέστη η νορβηγική φρεγάτα HNOMS Helge Ingstad (F313), είναι σημαντικές, καθώς όπως κι εσείς μπορείτε να διαπιστώσετε έχει ήδη πάρει κλίση και βυθίζεται.

Η σύγκρουση έγινε στις 03.00 UTC με το ελληνικό τάνκερ να είναι γεμάτο πετρέλαιο αφού νωρίτερα είχε αποπλεύσει από τον τερματικό σταθμό Sture.

Σύμφωνα με τα νορβηγικά ΜΜΕ η φρεγάτα έχει υποστεί ρήγμα, από την πρόσκρουση από το οποίο εισέρχεται μεγάλη ποσότητα νερού και έχει ήδη πάρει κλήση.

Το ρήμα βρίσκεται στην πρύμνη ενώ όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα maritimebulletin.net η σύγκρουση έγινε σχεδόν στην μέση του πλοίου και καθώς τα πλοία κινούνταν προκλήθηκε μεγαλύτερη ζημιά προς την πρύμνη και ακριβώς κάτω από το υπόστεγο του ελικοπτέρου και το ελικοδρόμιο.

Realshave.gr

 

Μετά τη σύγκρουση ο κυβερνήτης του πλοίου διέταξε την εγκατάλειψη αυτού και έτσι 137 μέλη του πληρώματος έχουν εγκαταλείψει το πλοίο.

Από την σύγκρουση υπήρξαν 7 τραυματίες χωρίς όμως να είναι γνωστή η κατάσταση αυτών.

Το πλοίο μετακινήθηκε στο πρωί στις 07.00 σε περιοχή πλησίον της ακτής ώστε να αποφευχθεί η βύθιση του πλοίου και να ελεγχθεί η εισροή των υδάτων στο πλοίο. Όπως φαίνεται οι ζημιές που υπέστη η φρεγάτα είναι σημαντικές.