ΟΠΕΚΑ Α21 Α' δόση 2019 - Επίδομα παιδιού 2019 πότε πληρώνει - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις, οι δικαιούχοι και τα ποσά που θα λάβουν επιδόματα ΠΟΕΣ στρατιωτικοί Αναδρομικά ενστόλων, ΚΥΑ, κοινωνικά επιδόματα

Επίδομα στέγασης – επίδομα ενοικίου 210€: Γιατί το χάνουν οι στρατιωτικοί! Υπάρχει χρόνος να τακτοποιηθεί πριν ψηφιστεί η ρυθμιση στη Βουλή. Θα υπάρξει κάποα αντίδραση;

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Μέχρι τις γιορτές οι στρατιωτικοί ετοιμάζονται να λάβουν μέρος των ωφελούμενων αναδρομικών τους, αλλά κινδυνεύουν να χάσουν επίδομα στέγασης που ανέρχεται στα 210€!

Πληροφορίες λένε ότι την άλλη βδομάδα κατεβαίνει στην βουλή η τελική τροπολογία για το Επίδομα στέγασης – επίδομα ενοικίου που θα δώσει σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην χώρα, μια πολύ σημαντική βοήθεια.

Δυστυχώς οι στρατιωτικοί κινδυνεύουν να μείνουν στην απέξω, όχι εσκεμμένα, αλλά λόγω αυτοματισμού και γραφειοκρατίας.

Για να δικαιούται κάποιος το επίδομα, υπάρχουν οικογενειακά, εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Μεταξύ των κριτηρίων, που θα αναλυθούν παρακάτω, υπάρχει και το τεκμήριο καταθέσεων που η εφορία τις υπολογίζει μέσω των τόκων που δηλώνουμε στο Ε1.

Οι στρατιωτικοί, όμως, δικαιούνται προνομιακό επιτόκιο σε πολλές τράπεζες, με αποτέλεσμα το αυτοματοποιημένο σύστημα και ο νόμος να τους κατατάσσει, λανθασμένα, στους έχοντες.

Ενδεικτικά μια 4μελής οικογένεια δικαιούται το επίδομα στέγασης – επίδομα ενοικίου εάν έχει καταθέσεις έως 20.000€.

Αλλά ένας στρατιωτικός που απολαμβάνει προνομιακό επιτόκιο, με καταθέσεις μόλις 4.000€ χάνει το επίδομα που ανέρχεται στα 175€/μήνα!!! Εν ολίγοις χάνει 2.100€ γιατί πήρε 100€ σε τόκους. Ανάλογες απώλειες έχουν και όσοι έχουν 3 παιδιά (210€/μήνα) ή και ένα παιδί (140€/μήνα).

Επειδή το θέμα είναι καθαρά γραφειοκρατικό, ευελπιστούμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Πάνος Ρήγας αλλά και η  ΥΦΕΘΑ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, που έχουν αρμοδιότητα για την μέριμνα του προσωπικού  να ασχοληθούν με το θέμα και να προλάβουν να συμπεριλάβουν τους στρατιωτικούς στην ρύθμιση.

Είναι κρίμα οι στρατιωτικοί να εκληφθούν, από αβλεψία και μόνο, ως πολίτες με λιγότερα δικαιώματα. Αναμένουμε τις ενέργειες τους.

Δείτε τι προϋποθέσεις του επιδόματος στο eretikos.gr

Επίσης το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί και με το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο το δικαιούνται και στρατιωτικοί