Το τέλος του πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου σημειώθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1918 στις 11 το πρωί. Η «Ημέρα Ανακωχώς» ονομάστηκε «Ημέρα των Βετεράνων» και σε αυτήν είναι αφιερωμένο το doodle google σήμερα.

Ήταν 11 το πρωί στις 11 Νοεμβρίου 1918 όταν η Γερμανία παραδινόταν στις συμμαχικές δυνάμεις, βάζοντας τέλος στον πρώτο παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά από τέσσερα χρόνια έμπαινε τέλος στην αιματοχυσία της Ευρώπης και υπογραφόταν ανακωχή.

Η google αφιερώνει το σημερινό doodle google σε αυτή την ημέρα.

Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος γνωστός και ως «ο Μεγάλος Πόλεμος» και ο «ο πόλεμος για να σταματήσουν όλοι οι πόλεμοι».

Οι «Μεγάλες Δυνάμεις», οι χαμένοι του πολέμου, έχασαν πάνω από 3.500.000 στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

Οι «Συμμαχικές Δυνάμεις», οι νικητές, έχασαν περισσότερους από 5.100.000 άνδρες. Κατά μέσο όρο περισσότεροι από 5.600 σκοτώνονταν καθημερινά κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το γεγονός ότι 20.000 Βρετανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν την πρώτη ημέρα της «Μάχης του Σόμμ» συχνά ανακαλείται με φρίκη.

Πάνω από 5.000.000 πολίτες, επίσης εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο και μόνο, υπό κατοχή, βομβαρδισμούς, πείνα και ασθένειες.

Μέσα σε 6 εβδομάδες από την έναρξη του πολέμου σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι είχαν προσφερθεί εθελοντικά να πολεμήσουν για το Θεό, το βασιλιά, και τη χώρα, καθώς και για την ελευθερία του κόσμου.

Η Βρετανία έχασε μία από τις καλύτερες γενιές της … Ήρθαν από όλα τα κοινωνικά στρώματα: Άνδρες από τη βικτοριανή γενιά που πίστευε στην Αγία Γραφή και που ήταν πρόθυμοι να σταθούν και να πολεμήσουν για αυτά τα ευγενή ιδεώδη.

Η 11η Νοεμβρίου είναι γνωστή ως «Ημέρα Ανακωχής» ή «Ημέρα Ανάμνησης» στη Μεγάλη Βρετανία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας, και ως «Ημέρα των Βετεράνων» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η πλησιέστερη Κυριακή μέχρι τις μέρες μας έγινε γνωστή ως «Κυριακή Ανάμνησης», στις 11 π.μ. την ημέρα αυτή, τηρούνται δύο λεπτά σιγής, για να δοθεί ευχαριστία στο Θεό, που τους έφερε μέσα από τον πόλεμο και τους έδωσε την νίκη, και για να θυμούνται αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους.

Οι Κάτω Χώρες, το Βέλγιο και η Γαλλία, επίσης, τηρούν σιγή για να θυμούνται αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας.

 

 

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»