Τσίπρας αδειάζει Καμμένο από την 84η ΔΕΘ Καμμένος, Καμμένο, Τσίπρας

Αναδρομικά – Τροπολογία: Δεν αποκαθιστά τους μισθούς και δεν συμμορφώνεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας Εφάπαξ καταβολή

Χωρίς να δώσει το κοινοβουλευτικό δικαίωμα της επεξεργασίας στην Βουλή μιας τόσο σημαντικής τροπολογίας για χιλιάδες οικογένειες, η κυβέρνηση κατέθεσε χθες τη νύχτα την περίφημη τροπολογία, αφού είχε ήδη παρέλθει η προθεσμία από το ΣτΕ για την προσαρμογή της στις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου.

Η Τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί μέσα σε μια ημέρα, χωρίς να ακουστούν ουσιαστικά άλλες προτάσεις ή να γίνει η επεξεργασία που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναδρομικά – Τροπολογία: Ανάστατοι οι απόστρατοι για τις συντάξεις

Προφανώς η κυβέρνηση ΣΥΡιΖΑ – ΑΝΕΛ επιδιώκει να «κουκουλώσει» το θέμα της καταβολής των αναδρομικών, τα οποία δικαιούνται οι ένστολοι και οι στρατιωτικοί, και μέσα από καθαρά επικοινωνιακό μηχανισμό να το εμφανίσει ως μεγάλη παροχή.

Σε αυτό συντείνει και η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανακοίνωσε διθυραμβικά την καθυστερημένη και μερική υλοποίηση της δικαστικής απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ Armyvoice.gr Αναδρομικά ενστόλων – Τσίπρας: Σε ένα μήνα στην τράπεζα (video)

Η τροπολογία δεν επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα του 2012, όπως σαφώς ορίζουν όλες οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά με δόλιο τρόπο, δίνει μερικά χρήματα που αφορούν το διάστημα από 1.8.2012 έως και 31.12.2016.

Για το διάστημα από 1.1.2017 μέχρι σήμερα, έχει η ίδια η κυβέρνηση φροντίσει να φέρει νέο μισθολόγιο και να περικόψει τους μισθούς, σφυρίζοντας αδιάφορα και επιμένοντας ότι εφαρμόζει τις αποφάσει του ΣτΕ.

Έτσι λοιπόν θα δώσει μερικά  «ψιλά», και θα ζητήσει να το θυμούνται αυτό οι ένστολοι και στρατιωτικοί όταν θα πάνε στην κάλπη…

Λογικά θα το θυμούνται καθώς ήδη έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και για οτ νέο μισθολόγιο οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι, ενώ ανεμένεται να προσφύγουν στρατιωτικοί και λιμενικοί.

Δείτε τι προβλέπει το άρθρο 1

Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στα στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

1. Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και για όσο χρόνο αυτά ήταν εν ενεργεία κατά το χρονικό διάστημα από 1.8.2012 έως και 31.12.2016, καταβάλλεται εφάπαξ χρηματικό ποσό, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν με βάση τις ισχύουσες κατά την 31.7.2012 μισθολογικές διατάξεις και των μηνιαίων αποδοχών που πράγματι τους κατεβλήθησαν με βάση το άρθρο 86 του ν. 4307/2014 (Α’ 246).

Το χρηματικό ποσό του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζεται με αναφορά στο χρονικό διάστημα από 1.8.2012 έως και 31.12.2016.

2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής ‘Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία, οι προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις κρατήσεις και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα σχετικά με την καταβολή του ποσού της προηγούμενης παραγράφου.

3. Οι διατάξεις του παρόντος δεν επηρεάζουν τις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι οποίες έχουν ληφθεί υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 155 του ν.4472/2017 (Α’ 74). – Εφάπα