Αναδρομικά: Το ΓΕΕΘΑ διακινεί αιτήσεις συνδικαλιστών! Τι κρύβεται πίσω από την κίνηση; Προσπαθεί να ανακόψει το κύμα αγωγών που κάνουν οι στρατιωτικοί;

Την ώρα που το κύμμα αγωγών από εργαζόμενους που διεκδικούν αναδρομικά τα δώρα και τα επιδόματα που έχασαν πλημμυρίζει το Δημόσιο, η κυβέρνηση με κάθε τρόπο επιχειρεί να το ανακόψει.

Στο πλαίσιο αυτό και προφανώς ακολουθώντας τις κυβερνητικές εντολές τα Γενικά Επιτελεία έχουν εκδόσει διαταγές ώστε όσοι ρωτούν για τα δώρα και επιδόματα να λαμβάνουν αρνητική επιστολή.

Το Armyvoice.gr  έχει ήδη αποκαλύψει ένα σχετικό έγγραφο από το ΓΕΣ και ένα από το ΓΕΑ.

Κοινός τόπος είναι η απάντηση που διατάσσει να δίνουν οι οικονομικές υπηρεσίες σε όσους ρωτούν, ώστε να τους αποτρέψουν από την διεκδίκηση: «τα υπόψη επιδόματα καταργήθηκαν, από 1 Ιαν 13 και κατά συνέπεια δε δύναται να καταβληθούν από τις οικονομικές υπηρεσίες».

Το ΓΕΑ ωστόσο έκανε ένα βήμα παραπάνω, παραδεχόμενο ότι εφόσον υπάρχει δικαστική απόφαση για την καταβολή δώρων και επιδομάτων, τότε η υπηρεσία υποχρεούνται να καταβάλει τα χρήματα.

Διαβάστε την αποκάλυψη του Armyvoice.gr: Αναδρομικά δώρα: Βόμβα ΓΕΑ! Πληρώνει μόνο με δικαστικές αποφάσεις

Ουσιαστικά, το ΓΕΑ μέσω αυτής της αναφοράς του έδειξε το δρόμο για την διεκδίκηση δώρων και επιδομάτων μέσω της δικαστικής οδού. Τον δρόμο αυτόν έχουν υποδείξει επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων  (ΠΟΑΣΥ) κλπ.

Κατά περίεργο τρόπο η μόνη που προσπαθεί να πείσει τους στρατιωτικούς να μην διεκδικήσουν δικαστικά τα δώρα και επιδόματα που δικαιούνται αναδρομικά είναι η ΠΟΜΕΝΣ, οι συνδικαλιστές της οποίας κάνουν εκστρατεία ώστε να αποτρέψουν τους στρατιωτικούς να καταθέσουν αγωγές και τους προτρέπουν να συμμορφωθούν με την κυβερνητική γραμμή που λέει καταθέστε αίτηση και άμα η κυβέρνηση δώσει χρήματα, θα πάρουν και οι στρατιωτικοί.

Σήμερα το Armyvoice.gr αποκαλύπτει ότι υπάρχει σύνδεση αυτής της πρότασης με την κυβερνητική γραμμή τέτοια που, ακόμα και το ΓΕΕΘΑ επιστρατεύθηκε για να διακινήσει την αίτηση των συνδικαλιστών που προασπίζονται την κυβερνητική γραμμή!

Μέσω του συστήματος ΠΥΡΣΕΙΑ, όπως φαίνεται και στο έγγραφο που αποκαλύπτει το Armyvoice.gr δικακινείται η αίτηση εξωδικαστικής καταβολής και η εξουσιοδότηση των συγκεκριμένων συνδικαλιστών!

Το να αναλαμβάνει η υπηρεσία να διακινήσει τα έγγραφα των συνδικαλιστών, λέει πολλά για τη δράση τους και το πόσο συνδεδεμένοι είναι με την υπηρεσία.

Αν υπάρχει τέτοια διασύνδεση, είναι ένα σοβαρό ερώτημα το εάν είναι πράγματι σε θέση να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των στρατιωτικών…

_________________________________________________
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.7”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com