Αναδρομικά ενστόλων & στρατιωτικών: Πότε θα δοθούν – Τι συμβαίνει με την ΚΥΑ –  Πότε δημοσιεύεται στπ ΦΕΚ για να ενεργοποιηθούν οι πληρωμές


Αντίστροφα πλέον κυλάει ο χρόνος για την δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) η οποία θα καθορίζει τις λεπτομέρεις για τα αναδρομικά ενστόλων και στρατιωτικών.

Στην πραγματικότητα, για τους ένστολους αναμένεται να εκδοθούν δυο ΚΥΑ, μια που θα αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα αφορά στα αναδρομικά ενστόλων (Αστυνομικών, Λιμενικών, Πυροσβεστών) και μια που θα αφορά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα αφορά στους τα αναδρομικών των στρατιωτικών.

Πληροφορίες που διέρρευσαν την περασμένη Παρασκευή ανάφεραν ότι οι ΚΥΑ υπογράφηκαν εκείνη την ημέρα και έχουν πάρει το δρόμο για την δημοσίευσή τους.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναμένεται η δημοσίευσή τους μέσα στις επόμενες ώρες ή και ημέρες.

Αναδρομικά ενστόλων: Πότε θα δοθούν

Η δημοσίευση των ΚΥΑ δεν σημαίνει ότι θα δοθούν άμεσα τα χρήματα. Με βάση τις ΚΥΑ θα εκδοθούν εφαρμοστικές εγκύκλιοι, οι οποίες θα ενεγοποιήσουν τις πληρωμές από τα αρμόδια λογιστήρια.

Τα χρήματα αν ολίγοις αναμένεται να δοθούν μέσα στον Δεκέμβριο και όχι τον Νοέμβριο όπως δήλωσε την περασμένη εβδομάδα η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Οι πληροφορίες του Armyvoice.gr  όπως έχουμε ήδη γράψει ανάφεραν ότι η προετοιμασία στα λογιαστήρια των Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν για πληρωμές στις 13 Δεκεμβρίου.

Πάντως, μια ημέρα πάνω μια ημέρα κάτων δεν πρόκειται να αλλάξει και πολλά πράγματα. Τα αναδρομικα΄εσντόλων και στρατιωιτκών θα καταβληθούν πριν από τα Χριστούγεννα και με ξεχωριστή μισθοδοσία όχι μαζί με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου 2019.

 
Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω