Αναδρομικά ενστόλων: Οι τελευταίες εξελίξεις που ακούστηκαν στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018


Μετά την αποκάλυψη του Σκάι για το θέμα των αναδρομικών των συνταξιούχων, σύμφωνα με την οποία ο ΕΦΚΑ αναγκάστηκε να καταβάλλει αναδρομικά σε δυο περιπτώσεις, έρχεται στο προσκήνιο το θέμα των αναδρομικών των ενστόλων και των στρατιωτικών, το οποίο έχει δυο σκέλη.

Το πρώτο αφορά τα αναδρομικά που οφείλει να καταβάλει η κυβέρνηση με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Όλη η αλήθεια για τα αναδρομικά ενστόλων και στρατιωτικών

Η ρύθμιση η οποία αναμένεται να έρθει στην Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του (κρατικού) Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, δεν εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις του Στε για επιστροφή των μισθών στα  επίπεδα προ του Αυγούστου του 2012, αλλά θεωρεί ότι έγινε αποκατάσταση με το νέο μισθολόγιο!

Έτσι, αντί για 77 δόσεις, θα δώσει 53 (όπως υπολογίζονται με βάση το νόμο του 2014), τις οποίες όπως όλα δείχνουν θα τις καταβάλλει σε μια δόση.

Επιπλέον, οι ένστολοι και οι στρατιωτικοί διεκδικούν 2.500 ευρώ που έχασαν με την περικοπή των δώρων  Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας.

Τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ΠΟΑΣΥ όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών ΠΟΕΣ έχουν δρομολογήσει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επιρατείας για τα αναδρομικά που δεν δίνονται ολόκληρα, ενώ ετοιμάζουν αγωγές για τα αναδρομικά δώρα και επιδόματα.

Δείτε τι είπαν σχετικά στην εκπομπή του Γιώργου Αυτά “Καλημέρα” εκπρόσωπος των αστυνομικών και η δημοσιογράφος του Amryvoice.gr Ιωάννα Ηλιάδη

_________________________________________________
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.7”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com