Τι λένε Ρωμανιάς - Απόστρατοι, Ρήγας - Κικίλιας

Αναδρομικά ενστόλων: Τι λένε Ρωμανιάς – Απόστρατοι, Ρήγας – Κικίλιας, μία ημέρα μετά την ψήφιση στη Βουλή της πολύκροτης τροπολογίας

Αντιδιαμετρικά αντόθετες απόψεις με την κυβέρνηση διατυπώνουν ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Ρωμανιάς, απόστρατοι και ο τομεάρχης άμυνας της ΝΔ.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας το πρωί στην εκπομπή καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και στρευλώνει την απόφαση του ΣτΕ για αναδρομικά ενστόλων και στρατιωτικών.

«Έκανε 4 χρόνια να την εφαρμόσει και τελικά δεν την εφαρμόζει», αναφέρει χαρκατηριστικά ενώ υπογραμμίζει: «Τα δώρα δεν τα δίνει στους ένστολους τα έχει κόψει και αυτά. Δεν αποκαθιστά το μισθολόγιο όπως ήταν το 2012».

Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ κ. Βασίλης Ροζής, ο οποίος άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι οι απόστρατοι θα προσφύγουν εκ νέου στην Δικαιοσύνη.

 

Αναδρομικά ενστόλων: Τι λέει η κυβέρνηση

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συντακτών, υποστηρίζει:

Θα πρέπει κάποτε η αντιπολίτευση, κυρίως η αξιωματική -χωρίς αυτό να απαλλάσσει τα άλλα κόμματα – να καθορίσει ποια είναι η θέση της και να πει ανοιχτά στον ελληνικό λαό τι προτείνει.

Είναι γεγονός πως η Ν.Δ. βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, όπως φαίνεται από την αδυναμία της να αρθρώσει μια εναλλακτική πρόταση.

Αυτό οφείλεται στα βαρίδια του παρελθόντος που κουβαλάει σε συνδυασμό με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της.

Εμείς προχωράμε σε συγκεκριμένης στόχευσης παρεμβάσεις, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και στη βάση των αναγκών της κοινωνίας.

Πρέπει οι πολίτες να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται στην καθημερινότητά τους το τέλος των μνημονίων και την αποκατάσταση μέρους των θυσιών που έκαναν και των αδικιών που υπέστησαν όλη την προηγούμενη περίοδο.

Το εάν η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης θεωρούν προεκλογική περίοδο όλη την τετραετία, καθώς μόνιμη επωδός τους είναι το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, αποτελεί δικό τους πρόβλημα.

Από εδώ και πέρα και μέχρι το τέλος της συνταγματικής θητείας αυτής της κυβέρνησης θα βρεθούν στην άβολη γι’ αυτούς θέση να αλαλάζουν περί νέου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να ψηφίζουν τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού λαού που θα φέρνουμε προς ψήφιση στη Βουλή».

Τι λέει η ΝΔ για τα αναδρομικά ενστόλων

Τέλος ο τομεάρχης άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας σε άρθρο του στην ιστοσελίδα The President, υποστηρίζει:

«Επί τέσσερα σχεδόν χρόνια, η κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει τα αναδρομικά παρά τις συνεχείς μεγαλόστομες διακηρύξεις της, εμπαίζοντας στην κυριολεξία τους στρατιωτικούς.
Είμαστε πλέον στο Νοέμβριο του 2018 και η κλεψύδρα των εκλογών έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Ο ψηφοθηρικός τακτικισμός της κυβέρνησης, μετέφερε την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας όσο πιο κοντά γίνεται στις κάλπες.
Κανείς δε μπορεί να πειστεί πως ξαφνικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν φίλοι των πηληκίων.
Απλά για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζουν και αυτή την κοινωνική και επαγγελματική τάξη, με τρόπο ψυχρό και κυνικό, ως εκλογική ύλη.
Και πάλι όμως, η κυβέρνηση έδωσε πολύ λιγότερα και βέβαια πολύ αργά».