Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Εθελοντής απαντά στους απόφοιτους ΑΣΣΥ ΓΕΑ δικαστικές αποφάσεις

Αναδρομικά δώρα: Βόμβα ΓΕΑ! Πληρώνει μόνο με δικαστικές αποφάσεις – Τι αναφέρει η οδηγία που έβγαλαν οι Οικονομικές Υπηρεσίες

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Μόνο τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για όσους έχουν προσφύγει δικαστικά και έχουν κερδίσει την επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας, αναγνωρίζει το ΓΕΑ, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στις οικονομικές του υπηρεσίες.

Όσοι δεν έχουν προσφύγει δικαστικά, και δεν έχουν σχετική απόφαση δικαστηρίου, η αίτησή τους θα πρωτοκολείται και τα παραμένει στο αρχείο.

Παράλληλα θα παίρνουν απάντηση από την υπηρεσία, που θα λέει ότι τα δώρα έχουν καταργηθεί και δεν τα δικαιούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναδρομικά δώρα & επιδόματα: Τι λέει το ΓΕΣ για τα 2.500 ευρώ – ΕΓΓΡΑΦΟ

Το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά το Armyvoice.gr  ουσιαστικά δικαιώνει την ΠΟΕΣ και την ΠΟΑΣΥ που κάνουν αγώνα για να πείσουν τα στελέχη να διεκδικήσουν με αγωγές μέσω των δικαστηρίων την επιστροφή των δώρων τους.

Παράλληλα δείχνει ότι η πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ να καταθέσουν μια απλή αίτηση, είναι ουσιαστικά αδιέξοδη, καθώς οι αιτήσεις θα αρχειοθετούνται και οι αιτούντες θα λαμβάνουν άμεσα αρνητική απάντηση.

Το έγγραφο συγγεκριμένα αναφέρει:

Στο πλαίσιο παροχής οδηγιών, κατόπιν σχετικών ερωτημάτων Μονάδων – Υπηρεσιών, αναφορικά με τον τρόπο χειρισμού αιτήσεων στρατιωτικού ή πολιτικού προσωπικού για την αναδρομική καταβολή των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, τα κατωτέρω:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Γ.1 του άρθρου πρώτου του Ν.4093/2012, τα υπόψη επιδόματα καταργήθηκαν, από 1 Ιαν 13 και κατά συνέπεια δε δύναται να καταβληθούν από τις οικονομικές υπηρεσίες της Π.Α.

Η μισθοδοσία του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της ΠΑ εξάγεται από τον ΟΛΚΑ και καταβάλλεται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ) βάσει του εκάστοτε ισχύοντος νομικού πλαισίου, ενώ τυχόν αποφάσεις των δικαστηρίων επί του θέματος αφορούν μόνο στους διαδίκους και δεν δύνανται να έχουν εφαρμογή σε λοιπές ανάλογες περιπτώσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω, σε περίπτωση υποβολής ανάλογων αιτημάτων, αυτά να πρωτοκολλούνται αρμοδίως και να παραμένουν στα αρχεία των Τμημάτων Οικονομικού.

Εν συνεχεία να συντάσσεται απαντητικό έγγραφο προς τους ενδιαφερομένους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν.2690/1999 και στο πλαίσιο των διαλαμβανομένων της προηγούμενης παραγράφου.