Αναδρομικά δώρα: Το ΓΕΑ παίρνει θέση για τις αγωγές και τις αιτήσεις – Ενημέρωση σε όλο το προσωπικό για το πώς πρόκειται να επιστρέψει αναδρομικά δώρα και επιδόματα


Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Νέο έγγραφο από το ΓΕΑ ενημερώνει το προσωπικό για την διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και των επιδομάτων.

Μετά την ενημέρωση προς τις οικονομικές υπηρεσίες την οποία δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες το Armyvoice.gr το ΓΕΑ επανέρχεται στο θέμα για ενημέρωση του προσωπικού.

Σύμφωνα με το νέο έγγραφο που φέρνει το Armyvoice.gr σήμερα στην δημοσιότητα, φαίνεται ότι όσοι κάνουν απλές αιτήσεις δεν έχουν και πολλές ελπίδες να διεκδικήσουν αναδρομικά δώρα και επιδόματα, καθώς οι αιτήσεις μπαίνουν στο αρχείο.

Αντίθετα, το ΓΕΑ επισημαίνει ότι είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις και συνεπώς, όσοι προσφεύγουν δικαστικά με αγωγές, εφόσον δικαιωθούν θα μπορούν να εισπράξουν αναδρομικά δώρα και επιδόματα.

Στο νέο έγγραφο υπάρχει και μια πολύ σημαντική επισήμανση: Μόνο όσοι προσφύγουν δικαστικά θα μπορούν να πάρουν τα αναδρομικά δώρα. Όσοι δεν προσφύγουν, ακόμα κι αν οι συνάδελφοί τους δικαιωθούν, δεν θα μπορούν να το επικαλεστούν και να λάβουν κι αυτοί αναδρομικά δώρα κι επιδόματα.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το έγγραφο του ΓΕΑ «τυχόν αποφάσεις δικαστηρίων επί του θέματος, αφορούν ΜΟΝΟ τους διάδικους και ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ να έχουν ΕΦΑΡΜΟΓΗ σε λοιπές ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ».

Το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα το Armyvoice.gr δικαιώνει την ΠΟΕΣ, την ΠΟΣ και την ΠΟΑΣΥ που συνιστούν στα στελέχη να προσφύγουν δικαστικά για να διεκδικήσουν τα αναδρομικά δώρα κι επιδόματα.

Αντίθετα, δείχνει ότι οι απλές αιτήσεις που συνιστά η ΠΟΜΕΝΣ (μάλιστα φωτογραφήθηκαν τα στελέχη της με αιτήσεις) δεν πρόκειται να έχει μέλλον καθώς αφενός μπαίνουν στο αρχείο, αφετέρου χωρίς δικαστική απόφαση η υπηρεσία δεν πληρώνει, ακόμα κι αν έχουν δικαιωθεί οι συνάδελφοί τους που κάνουν αγωγές.

Η επιλογή βέβαια του τι θα κάνει ο καθένας είναι αυστηρά προσωπική. Μπορεί ορισμένοι να μην έχουν τη διάθεση να εμπλακούν σε δικαστικούς αγώνες ή να μην επιθυμούν να διεκδικήσουν αναδρομικά δώρα και επιδόματα.

Όσοι επιθυμούν να τα διεκδικήσουν πάντως θα πρέπει να βιαστούν καθώς οι προθεσμίες που έχουν θέσει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για την διεκδίκηση, εκπνέουν πολύ σύντομα.