Ο Αλκιβιάδης Στεφανής στην 5η Μεραρχία Κρητών (video) – Παρακολούθησε την εντυπωσιακή βολή από τη Μοίρα «ΗΑWΚ»


Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού «V ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΡΗΤΩΝ».

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, αρχικά επισκέφτηκε το Πεδίο Βολής κρήτης, στο οποίο Μονάδες Πυροβολικού, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους αξιολόγησης, εκτέλεσαν βολές.

Αυτές ήταν οι παρακάτω:

  • Η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων (Μ Κ/Β «ΗΑWΚ»), εκτέλεσε βολή με
    πραγματικά πυρά,
  • Η Μοίρα Ελαφρού Α/Α Πυροβολικού, πραγματοποίησε βολές με το Α/Α Σύστημα
    «ASRAD», με πραγματικά πυρά,

Τα ποσοστά επιτυχίας των βολών HAWK και ASRAD, κυμάνθηκαν μεταξύ του 92% και του 100%.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφτηκε την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (1η ΜΑΛ), στα Χανιά Κρήτης, όπου παρακολούθησε Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ).

Με τη λήξη της ΤΑΜΣ, ο Αρχηγός πραγματοποίησε ομιλία στo προσωπικό της 1ης ΜΑΛ, αναφερόμενος στον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην αποτροπή, ενώ επεσήμανε επίσης την αξία της χρηστής διοίκησης του προσωπικού.

Επιπρόσθετα, δεν παρέλειψε να τονίσει πόσο σημαντική είναι η αξία της αυτοβελτίωσης.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, είχε την ευκαιρία για ακόμη μία φορά να διαπιστώσει το υψηλό ηθικό και το εξαιρετικό επίπεδο εκπαίδευσης, καθώς και την υπερηφάνεια και αποτελεσματικότητα του προσωπικού σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων.

Να σημειωθεί ότι οι μονάδες που έλαβαν την εντολή, εκτέλεσαν τις βολές υπό ρεαλιστικές συνθήκες μάχης από την αρχή έως και τη λήξη της αποστολής.

Οι εντυπωσιακές αυτές βολές κατέδειξαν ότι ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα και η εκπαίδευση και συνεργασία φαίνεται στο ίδιο το πεδίο της μάχης.