32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ – Θα μας πει και πότε φεύγει ή έχει πλέον ξεχαστεί η μετεγκατάσταση; Πέρασε και από την 1η ΤΑΞΑΣ, την 111 Πτέρυγα Μάχης και το 307 ΠΕΒ

Επίσκεψη σε μεγάλες Μονάδες και σχηματισμούς του Θεσσαλικού κάμπου έκανε η ΥΦΕΘΑ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Διαβάζοντας την σχετική ανακοίνωση για την επίσκεψή της στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, θυμηθήκαμε ότι πέρυσι τέτοιες ημέρες υπήρχαν εκτενή αφιερώματα στην επικείμενη μετεγκατάστασή της.

Και παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το ΓΕΣ η διαδικασία αυτή θα έπαιρνε τουλάχιστον 2-3 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί, ορισμένοι έπαιρναν σχεδόν όρκο ότι η μετεγκατάσταση θα είχε ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο του 2018 (σε 30 ημέρες έλεγαν χαρακτηριστικά).

Βέβαια, φαίνεται ότι υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο, ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η οικονομική κρίση.

Πάντως η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά που πήγε κι ενημερώθηκε «για τα ζητήματα του Σχηματισμού », όπως λέει η ανακοίνωση, κάτι θα άκουσε για το θέμα.

Όμως δεν φαίνεται να είπε τίποτε.

Η επίσκεψη της ΥΦΕΘΑ στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, επισκέφθηκε την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, το 307 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως και την 111 Πτέρυγα Μάχης.

Την ΥΦΕΘΑ συνόδευε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, στον Βόλο, η ΥΦΕΘΑ ενημερώθηκε για τα ζητήματα του Σχηματισμού. Στη συνέχεια, παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και επίδειξη υλικών και μέσων.

Η ΥΦΕΘΑ κατά την ομιλία της, στο προσωπικό του Στρατοπέδου ΣΧΗ (ΠΖ) Γεωργούλα Ν., τόνισε:

«Γνωρίζω ότι δράτε σε οποιοδήποτε μέρος της Επικράτειας και είστε έτοιμοι να ενεργήσετε όπου αλλού το απαιτήσουν οι επιχειρησιακές ανάγκες, με θάρρος, αυτοπεποίθηση και υψηλό επαγγελματισμό.

Γνωρίζω τις διπλές σας υποχρεώσεις που έχετε προς τις οικογένειές σας και την Υπηρεσία σας. Εμείς ως Πολιτεία, έχουμε χρέος να σας στηρίζουμε, με σκοπό την καλύτερη εκτέλεση των αποστολών σας, καθώς επίσης και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σας και για αυτό το λόγο είμαι σήμερα εδώ.

Γνωρίζω ότι από αυτόν το χώρο δίδεται το έναυσμα να πάλλονται οι ψυχές και τα σώματα 1.200 Πεζοναυτών. Να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, πιστοί στις παραδόσεις και την ιστορία των Ειδικών Δυνάμεων.»

Η ΥΦΕΘΑ στην 1η ΤΑΞΑΣ

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης της ΥΦΕΘΑ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά ήταν η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού ( 1η ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο.

Εκεί, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της 1ης Ταξιαρχίας στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Επίσης, μετέβη στον Πύργο Ελέγχου και στην Πίστα του Αεροδρομίου, όπου της έγινε τοπογραφική ενημέρωση και επίδειξη μέσων.

Κατά την παραμονή της στο Στρατόπεδο, περιηγήθηκε στο 307 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως.

Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας της ΥΦΕΘΑ, στο προσωπικό της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού:

«Το κοινωνικό έργο που παράγετε είναι ανυπέρβλητο.

Οι ακρίτες μας αλλά και οι κάτοικοι των νησιών μας σας έχουν πολύ ψηλά, αφού καθημερινά σώζετε ζωές, μάχεστε με τις φλόγες για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την διάσωση του δασικού μας πλούτου, ενώ πάντα είστε διαθέσιμοι για τη μεταφορά προσωπικού και υλικών στις εσχατιές της Πατρίδας μας, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας του Ελληνικού Λαού.

Συμμετέχετε στο σύνολο των ασκήσεων μεγάλης κλίμακας, όλων των Κλάδων, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, κερδίζοντας το σεβασμό των ξένων πληρωμάτων, αυξάνοντας την προστιθέμενη αξία της εθνικής μας ισχύος στο εξωτερικό.»

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης

Τέλος, η ΥΦΕΘΑ αφίχθη στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στην Νέα Αγχίαλο, όπου μεταξύ άλλων, της έγινε ανάλυση της αποστολής της Πτέρυγας, ενώ συνομίλησε με πιλότους της 341 Μοίρας Παντός Καιρού στο χώρο του Readiness.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο Υπόστεγο συνεργείου κινητήρων.

Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας της ΥΦΕΘΑ, στο προσωπικό της 111 Πτέρυγας Μάχης:

«Κάτω από την εμπειρία, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό σας, ασκούνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αφήνετε τα αποτυπώματα σας στον χερσαίο και εναέριο χώρο, όπου υπάρχουν Έλληνες.

Ήλθα σήμερα εδώ για να διαπιστώσω από κοντά το έργο που επιτελείτε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις σύγχρονες προκλήσεις του ρόλου και των αποστολών σας.

Η λειτουργία και το αξιόμαχο της Πολεμικής μας Αεροπορίας δεν είναι κάτι που αποφασίζεται και υλοποιείται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά θέλει σχεδιασμούς σε βάθος χρόνου, προβλέψεις και όραμα.»