ΑΟΖ: Χριστούγεννα με NAVTEX στο Καστελόριζο ετοιμάζει η Άγκυρα – Μπαράζ NAVTEX στην ΑΟΖ από τις επόμενες ημέρες που ξεκινά η άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ

Μπαράζ από NAVTEX σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά ετοιμάζουν οι Τούρκοι, την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ με τη συμμετοχή στρατευμάτων από την Ελλάδα την Κύπρο και την Αίγυπτο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη η Τουρκία θα αποκλείσει τμήματα της ελληνικής ΑΟΖ ανατολικά της Ρόδου και στην καρδιά του Αιγαίου, μέχρι το σημείο που πλέει το »Barbaros» για στρατιωτικές ασκήσεις. Την ίδια στιγμή, πολεμικά πλοία της Τουρκίας θα βρεθούν στο Βόρειο Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά ενώ πολεμικό πλοίο θα κάνει υποβρύχιες έρευνες στο κεντρικό Αιγαίο.

Χριστούγεννα με NAVTEX στο Καστελόριζο

Μπαράζ από παράτυπες Navtex εξέπεμψε η υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και για το διήμερο 19 και 20 Δεκεμβρίου.

Επίκεντρο είναι το Καστελόριζο και με έμφαση στη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται έως και 100 χιλιόμετρα νοτιά του νησιωτικού συμπλέγματος.

Επίσης θα υπάρξει Δέσμευση τεσσάρων τμημάτων και διεξαγωγή γυμνασίων με πυρά, από τις εννέα το πρωί έως τις έξι το απόγευμα.

Ταυτόχρονα μεταξύ της Ρω και της Ρόδου, δεκαπέντε ημέρες νωρίτερα, η Τουρκία δεσμεύει μια ακόμη περιοχή, για άσκηση με πυρά.

«Ελπίζω οι απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου ότι είναι απλώς πολιτική ρητορική . Όταν όμως προέρχονται από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο ή από υπουργούς πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο Λούντοβιχ Σούλτς, συνεργάτης του Γερμανο – Τουρκικού Ινστιτούτου «DOI».

Παράλληλα από την Δευτέρα ξεκινά η γεώτρηση στα ρηχά νερά της Μερσίνας.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος Υπουργός, Ενέργειας Φατίχ Ντονμεζ, δηλώνει: «Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα νωρίς σε σχέση με τις έρευνες και θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε αποθέματα. Όλα είναι έτοιμα στη Μερσινα. Και εκεί θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε».

Η γεώτρηση ανοιχτά της Αττάλειας θα ολοκληρωθεί σε 3 με 4 μήνες με τον Πορθητή να κατεβαίνει σε βάθος 5.500 με 6.000 μέτραΣτείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com