Μετοχικό Ταμείο Στρατού: Μπαίνουν Αστυνομικοί στο ΔΣ; Ένα βήμα πιο κοντά στο πάγιο αίτημα της ΠΟΑΣΥ, με την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη να το προωθεί

Το πάγιο αίτημα της εκπροσώπησης αστυνομικών στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού βρήκε έναν κυβερνητικό υποστηρικτή, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών υπαλλήλων συναντήθηκαν σήμερα με την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη και μεταξύ άλλων της έθεσαν τα εκκρεμή ζητήματα του κλάδου. Μεταξύ αυτών και το παίγιο αίτημα να υπάρχουν στο ΔΣ του ΜΤΣ εκπρόσωποι των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, η υπουργός ανταποκρίθηκε  θετικά και προθυμοποιήθηκε να στείλει έγγραφο προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα δήλωσε ότι για τις επιχειρούμενες μειώσεις στα μερίσματα του εν λόγω Ταμείου δήλωσε ότι δεν είχε ακόμα ενημερωθεί.

Το αίτημα της ΠΟΑΣΥ για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα Ν.4407/2016 «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 134, 27-7-16), θεσμοθετείται κατά αδιαμφισβήτητο τρόπο, η βούληση της πολιτείας να υπάρχει εκπροσώπηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Ειδικότερα, στο άρθρο 50, παρ. 18, αναφέρεται ότι: «Ένας (1) εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του δευτέρου εδαφίου της τέταρτης παραγράφου του παρόντος άρθρου, που κατέχει οργανική θέση εσωτερικού και υπηρετεί σε Μονάδα της Αττικής, εκλέγεται από το συνέδριο της Ομοσπονδίας, συμμετέχει υποχρεωτικά στο Διοικητικό Συμβούλιο του αντίστοιχου Μετοχικού Ταμείου (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας) και των υπ’ αυτών λογαριασμών.»

Για να τύχει πρακτικής εφαρμογής αυτό το άρθρο, αυτονόητο είναι ότι απαιτείται στη συνέχεια τροποποίηση των Καταστατικών λειτουργίας των προαναφερόμενων Ταμείων, γεγονός που ως Ομοσπονδία είχαμε εδώ και δεκαετίες αναδείξει με αλλεπάλληλες έγγραφες αναφορές και επισημάνσεις μας τόσο στην εκάστοτε κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα, όσο και στις Ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπου δια ζώσης στη συνάντησή των Ομοσπονδιών μας, που είχε πραγματοποιηθεί την 19.01.2016 στο ΥΠ.ΕΘ.Α., είχατε συνηγορήσει θετικά στο αίτημά μας για την παρουσία εκπροσώπου μας στο Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, στο οποίο Ταμείο η πλειονότητα των μετόχων προέρχεται από τους εργαζομένους της Ελληνικής Αστυνομίας συμπεριλαμβανόμενης και της διοίκησής του, όπου κατά κόρον τίθεται και αυτό το ζήτημα κατά τις συναντήσεις μας, για θέματα που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επειδή πρόκειται για ένα πάγιο αίτημά μας, το οποίο και οι ίδιοι έχετε αποδεχθεί, παρακαλούμε όπως για λόγους δίκαιης αντιμετώπισης της Ομοσπονδίας μας, προβείτε άμεσα στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση του θέματος, ώστε να συμμετέχει στο εξής στις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΜΤΣ και εκπρόσωπός μας.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com