Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εναντίον …δέντρων στην Αλεξανδρούπολη. Εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό η τύχη 500 δέντρων που βρίσκονται στον περιφερειακό δρόμο


Προσπάθεια  για να σώσει από τον αφανισμό τα δύο δασύλλια, που βρίσκονται επί του περιφερειακού δρόμου στο ύψος του στρατοπέδου Γιαννούλη στην Αλεξανδρούπολη, κάνει η ομάδα πολιτών «Πάρκο να γίνει».

Το ένα απ’ αυτά έχει ήδη αποκοπεί από το εν λόγω στρατόπεδο και έχει περιέλθει στον ιστό της πόλης ενώ το δεύτερο θα αποκοπεί το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το e-evros.gr tο Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης ανταποκρινόμενο στο αίτημα της ομάδας, χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες εκτάσεις ως «δάσος» με την 17332 πράξη χαρακτηρισμού που εκδόθηκε στις 02-09-2013.

Από τότε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσέφυγε σε δύο επιτροπές, αυτή της Διεύθυνσης Δασών, καθώς και στο Εφετείο Κομοτηνής προκειμένου να ανατρέψει αυτή την πράξη χαρακτηρισμού.

Στην πρώτη συζήτηση του αιτήματος από τα αρμόδια όργανα, οι «Πάρκο να γίνει» κέρδισαν τη μάχη.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επανήλθε και ζητά τη συζήτηση του αιτήματος σε δεύτερο βαθμό, κάτι που θα γίνει σήμερα 15/10.

Η ομάδα για μια ακόμη φορά θα παραστεί και θα προσπαθήσει να παραμείνει σε ισχύ ο χαρακτηρισμός του Δασαρχείου έτσι ώστε να σωθεί το δασάκι το οποίο σταδιακά θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα ωραιότατο πάρκο αναψυχής δεξιά και αριστερά του περιφερειακού.

Για τον λόγο αυτό η ομάδα «Πάρκο να γίνει» έχουν ήδη συγκεντρώνει υπογραφές πολιτών τις οποίες και θα καταθέσουν.
_________________________________________________
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.7”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο [email protected]

 
Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω