Το 1ο Διεθνές Brevet Philipi δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης ποδηλατώντας! 

Είστε λάτρεις του ποδηλάτου; Σας αρέσει να γνωρίζετε νέα μέρη ποδηλατώντας; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε το “Brever Philipi” είναι η ευκαιρία σας!

Μια διαφορετική γνωριμία με την περιοχή του Πάρκου Φιλίππων, θα έχουν όσοι συμμετάσχουν στο φετινό “Brevet Philipi”.

Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από τον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, και θα φτάσουν μέχρι την Αμφίπολη διασχίζοντας μέρη, όπως τις υπώρειες του Παγγαίου και τους πρόποδες του Φαλακρού και του Μενοικίου.

Η διαδρομή που θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν στις 20 Οκτωβρίου δεκάδες ποδηλάτες και οι συνοδοί τους, αποτελείται από ναν μοναδικό ποδηλατικό γύρο 210 χλμ.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης πιλοτικής διοργάνωσης του “Brevet Philippi” πέρυσι, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης αγκάλιασε με χαρά την προσπάθεια της ΑΜΚΕ «Οψόμεθα εις Φιλίππους».

Φέτος, λοιπόν, ανέλαβε ενεργό ρόλο στην οργάνωση και διεκπεραίωσή της, διοργανώνοντας το 1ο Διεθνές “Brevet Philippi” με την τεχνική αρωγή της ομάδας των «Οψόμεθα» και του Ποδηλατικού Συλλόγου Καβάλας “Κύκλοτρον”.

Η δράση αποτελεί έναν ετήσιο θεσμό και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού, με υλοποίηση της διοργάνωσης στο πλαίσιο της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece.

Η ΑΜΚΕ «Οψόμεθα εις Φιλίππους» συνεργάζεται με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καβάλας «Κύκλοτρον» για την σπουδαία αυτή αθλητική (και όχι μόνο!) διοργάνωση.

Διαδρομή μέσα από επτά δήμους

Η διαδρομή περνά μέσα από 20 τοπικούς οικισμούς και επτά δήμους (Καβάλας, Δράμας, Δοξάτου Δράμας, Προσοτσάνης Δράμας, Παγγαίου Καβάλας, Αμφίπολης Σερρών και Νέας Ζίχνης Σερρών).

Σκοπός της ποδηλατικής αυτής διοργάνωσης είναι η γνωριμία με μια συγκεκριμένη περιοχή, τους ανθρώπους της και το φυσικό της περιβάλλον.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση δεν έχει τόσο σημασία η ανταγωνιστικότητα μεταξύ των αθλητών, όσο η ίδια η συμμετοχή και η εμπειρία!

Κάθε συμμετέχων καλείται να ολοκληρώσει τη διαδρομή των 210 χλμ σε τουλάχιστον 13 ώρες, ενώ δεν τηρείται σειρά κατάταξης.

Διασχίζοντας την Ιστορία!

Το “Brevet Philippi” αποτελεί μια μοναδική διοργάνωση, καθώς θα δώσει την ευκαιρία στους αθλητές και τους συνοδούς τους να περιδιαβούν την ιστορική περιοχή από τους αρχαίους Φιλίππους μέχρι την Αμφίπολη, η οποία πέραν της αρχαιολογικής της σημασίας διακρίνεται και από το φυσικό της κάλλος.

Οι αθλητές θα ξεκινήσουν από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων (όπου στις 21 Οκτωβρίου του 42 π.Χ. διεξήχθη η περίφημη ομώνυμη Μάχη που επέδρασε καταλυτικά στην εξέλιξη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας).

Εν συνεχεία, θα διασχίσουν χωριά της Δράμας και του νοτιο-ανατολικού τμήματος του νομού Σερρών μέχρι την ιστορική Αμφίπολη.

Ως τερματισμός έχουν οριστεί οι Κρηνίδες, αφού όμως διασχίσουν και την Ελευθερούπολη.

Στη γραμμή του τερματισμού, θα τους περιμένει μια λιτή (πλην όμορφη!) τελετή λήξης.

Το “Brevet Philippi” έρχεται να προσδώσει εύρος και να συμπληρώσει τα διεθνή χαρακτηριστικά που λείπουν σήμερα από την περιοχή των Φιλίππων, η οποία αποτέλεσε κέντρο Πολιτισμού και σημείο συνάντησης (αλλά και συγκρούσεων!) εθνών και θρησκειών για τουλάχιστον πέντε αιώνες.

Με αίσθημα σεβασμού, αλλά και με ενθουσιασμό, η ΑΜΚΕ “Οψόμεθα εις Φιλίππους” -με την αγαστή αρωγή της Περιφέρειας και των τοπικών αρχών- επιδίδεται σε έναν ευγενή αγώνα για την αναβάθμιση της περιοχής και την ανάδειξή της στο επίπεδο που της αξίζει.

Η ενίσχυση της διοργάνωσης για 1ο Διεθνές “Brevet Philippi” με εθελοντές, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη!

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στη διοργάνωση, και όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στον αγώνα “Brevet Philippi”, μπορούν να επισκεφθούν για περισσότερες πληροφορίες την σελίδα στο Facebook και την ιστοσελίδα brevetphilippi.com.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com