στρατιωτική παρέλαση

Εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση στην Ξάνθη από το Δ’ ΣΣ λίγες ώρες πριν την άσκηση Παρμενίων 2018 που ξεκινάει μόλις χαράξει η Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Mε κάθε λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάστηκε στην Ξάνθη την Πέμπτη η 99η επέτειος της απελευθέρωσης, γνωστή με την ονομασία «Ελευθέρια Ξάνθης».

Ιδιαίτερα εντυπωσίασε η παρέλαση τμημάτων της Εθνοφυλακής, σε μια στιγμή που όλα δείχνουν ότι με αφετηρία την άσκηση Παρμενίων 2018 θα αποκτήσει ένα ιδιαίτερο ρόλο στην φύλαξη των συνόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η διμοιρία επιδείξεων του Δ’ ΣΣ πριν ξημερώσει ο Παρμενίων 2018 (video)

Οι εθνοφύλακες στην στρατιωτική παρέλαση που έγινε στην Ξάνθη εντυπωσίασαν, ενώ καταχειροκροτήθηκαν επίσης τα τμήματα που έφεραν ειδικό εξοπλισμό μαχητή, τα τμήματα των ειδικών δυνάμεων και φυσικά η διμοιρία επιδείξεων του Δ’ ΣΣ.

Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων της Ξάνθης εκπροσώπησε η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου ενώ παρέστησαν οι πολιτικές, θρησκευτικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής

 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Η 4η Οκτωβρίου του 1919 σηματοδοτεί επί της ουσίας όχι μόνον την απελευθέρωση της πόλης μας, όχι μόνο το τέλος των θυσιών αλλά και την απαρχή της απελευθέρωσης όλης της Θράκης.

Με τις πρέπουσες τιμές και με τον πρέπον σεβασμό, τιμήσαμε όσους θυσιάστηκαν για να ζούμε σήμερα, 99 χρόνια μετά, αλλά τιμούμε και όλους τους Ξανθιώτες που 99 χρόνια διατηρούν αυτήν την ελευθερία.

Συγχαρητήρια στους μαθητές, στους συλλόγους και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης που έχει το Δ’ ΣΣ. Συγχαρητήρια σε όλους και χρόνια πολλά».

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι σήμερα μαζί με τους Ξανθιώτες για να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε την 99η επέτειο απο την απελευθέρωση της πόλης απο τον Βουλγαρικό ζυγό, τόσο ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης όσο και ως άνθρωπος που κατάγεται απο την πόλη αυτή» ανέφερε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης και Υφ. Μακεδονίας – Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου.

Παράλληλα τόνισε  οτι «η Ξάνθη εδώ και έναν αιώνα έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά, προχώρησε ταχύτατα με όλες τις δυνάμεις των ανθρώπων της, ανέδειξε τις ομορφιές του τόπου, κατάφερε να μετατρέψει σε δύναμή της τον πλούτο και τον πολιτισμό.

,Εμείς σήμερα, καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών με το ίδιο σθένος.

Ο αγώνας για την διατήρηση και περιφρούρηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην περιοχή μας, πρέπει να συνδυάζεται με την εμπέδωση της ειρήνης, της φιλίας, της ανιδιοτελούς συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Απο την πλευρά του ο Διοικητής του Δ΄ΣΣ κ. Γεώργιος Καμπάς ανέφερε:

«Χρόνια πολλά στους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες και σε όλη την περιοχή οπού μένουν και Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι με υγεία και Δημοκρατία.

Θεωρώ οτι στην ιστορία της νεότερης Ελλάδος έχουμε πάρα πολλές απελευθερώσεις πόλεων και περιοχών και νομίζω οτι μέσα απο αυτές, οι οποίες έγιναν είτε μέσα απο στρατιωτικούς αγώνες είτε μέσα απο διπλωματικούς αγώνες, σε κάθε περίπτωση όμως, με εθνικούς αγώνες, βγαίνει ένα μήνυμα που περνά και σήμερα απο εμάς και σε εμάς και στα παιδιά μας.

Οτι πρέπει ενωμένοι και μόνον ενωμένοι να καταφέρουμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα όπως οι πρόγονοί μας. Και πάλι χρόνια πολλά».