Στρατιωτική παρέλαση Λήμνος: Μήνυμα από τους ακρίτες – Σείστηκε η γης στο πέρασμά τους! Δείτε το βίντεο από το limnosfm100.gr


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 8 το πρωί στο Φρούριο Μύρινας, όπου έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας με τη συμμετοχή στρατιωτικού τιμητικού αγήματος.

Ακολούθησε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στον Ρωμέικο Γιαλό.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η παρέλαση σχολείων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λήμνου και του Στρατού.

Τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση  τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου καθώς και ο υποψήφιος για την Περιφέρεια κ. Κώστας Μουτζούρης, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος και εκπρόσωποι του Δήμου Λήμνου αφού ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μαρινάκης παρέστη στην παρέλαση του Μούδρου.

Τέλος, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου αλλά και πρόεδροι σωματείων και συλλόγων.