Στρατιωτική παρέλαση: 2000 Εθνοφύλακες σε όλη την Ελλάδα θα λάβουν μέρος στις τοπικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου τιμώντας τη επέτειο του ΟΧΙ

Η στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει σε όλη την Ελλάδα, θα περιλαμβάνει και παρέλαση από Εθνοφύλακες, σε πολλές πόλεις.

Πάνω από 2000 Εθνοφύλακες αναμένεται να παρελάσουν σήμερα, επιδεικνύοντας το έμβλημα τηςΕθνοφυλακής.

Το Στρατιωτικό Έμβλημα της Εθνοφυλακής έχει σχήμα θυρεού και περιλαμβάνει ασπίδα σε κόκκινο χρώμα, που απεικονίζει την αμυντική θωράκιση της Χώρας και στάχυ σε κίτρινο χρώμα, που αποτελεί χαρακτηριστικό της ελληνικής υπαίθρου.

Στείλτε μας στο armyvoicegr@gmail.com τις δικές σας φωτογραφίες και τα δικά σας βίντεο από την παρέλαση, και μια μικρή περιγραφή για να τα δημοσιεύσουμε

Τα σύμβολα είναι τοποθετημένα πάνω στον κυανόλευκο σταυρό της Ελληνικής Σημαίας, που είναι σύμβολο του Έθνους, επισημαίνοντας τη συμβολή της Εθνοφυλακής στην άμυνα της πατρίδας μας.

Στο νέο Έμβλημα αναγράφεται το Δελφικό παράγγελμα «Εχθρούς Αμύνου», «Να αμύνεσαι έναντι των εχθρών της πατρίδας».

Ανήκει στο Χίλωνα το Λακεδαιμόνιο, πολιτικό, νομοθέτη, φιλόσοφο, ελεγειακό ποιητή και έναν από τους επτά σοφούς της Αρχαιότητας, που έζησε κατά τον 6ο αιώνα π.Χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 28η Οκτωβρίου 1940: Έτσι ξεκίνησε ο πόλεμος – Κατσιμήτρος και Δαβάκης

Τα περίφημα Δελφικά παραγγέλματα είναι 148 λιτά αποφθέγματα, που ανήκουν στους επτά σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας και είναι χαραγμένα σε περίοπτα σημεία του Ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς.

Λάβαρο Εθνοφυλάκων

Το Λάβαρο της Εθνοφυλακής χρησιμοποιείται ως διακριτικό της και έχει τρεις οριζόντιες λωρίδες, κόκκινου, πράσινου και μπλε χρώματος, πλάτους 29 εκ. και δύο ενδιάμεσες λεπτές λωρίδες κίτρινου χρώματος, πλάτους 5 εκ, ενώ στο κέντρο του φέρει το Στρατιωτικό Έμβλημα της Εθνοφυλακής.

Εθνοφύλακες – αποστολή

α. Τη συμβολή στην Άμυνα της χώρας και την ενίσχυση και υποβοήθηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπλήρωση της αποστολής τους.

β. Τη συμβολή στην παθητική άμυνα και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πυρκαϊές, θεομηνίες, σεισμοί κ.λπ.).

γ. Την υποβοήθηση του έργου του Στρατού σε περίπτωση μερικής ή γενικής επιστρατεύσεως.

_________________________________________________
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.7”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλτε μας τις δικές σας φωτογραφίες και τα δικά σας βίντεο από την παρέλαση, και μια μικρή περιγραφή για να τα δημοσιεύσουμε στο armyvoicegr@gmail.com

 

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com