Οι σπουδαστές της ΣΜΥ, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών που οργανώνονται, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την 8η Μ/Π Ταξιαρχία.

Μοναδική εμπειρία έζησαν οι τριτοετείς σπουδαστές της ΣΜΥ, καθώς στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων που πραγματοποιούν, έφτασαν μέχρι την περιοχή ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας.

Οι επισκέψεις αυτές, έχουν επιμορφωτικό χαρακτήρα, δίνοντας τη δυνατότητα στα αυριανά στελέχη, να πάρουν μία γεύση από τη μελλοντική τους απασχόληση.

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, οι σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), ταξίδεψαν μέχρι τα Ιωάννινα, όπου και επισκέφθηκαν το μαρτυρικό χωριό των Λιγκιάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεωφόρος Ευελπίδων γίνεται η Βάρης – Κορωπίου! Αλλάζει όνομα

Ακολούθησε ξενάγηση των σπουδαστών ΣΜΥ στο Στρατιωτικό Μουσείο Πολέμου 1940 – 1941, ενώ προτού επιστρέψουν στα Τρίκαλα, επισκέφθηκαν το Ύψωμα Μαχητή στο Καλπάκι.

Στη διάρκεια του ταξιδιού, οι σπουδαστές της ΣΜΥ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στους χώρους που επισκέφθηκαν, καθώς επίσης τα πολιτιστικά και γεωγραφικά στοιχεία της περιοχής.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com