Ψυχραιμία στην Κύπρο: «Οι έρευνες θα προχωρήσουν κανονικά», ό,τι και να κάνει η Τουρκία, δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Armyvoice.gr, την ώρα που το Barbaros είναι στο οικόπεδο 4. 

Της Ιωάννας Ηλιάδη

Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα χτυπάει κόκκινο με το Barbaros  συνοδεία πολεμικών σκαφών να δηλώνει παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, η Κυπριακή Δημοκρατία επιδεικνύει ψυχραιμία και δηλώνει βέβαιη για την τελική έκβαση των ερευνών.

Σε απόσταση αναπνοής από το τουρκικό ερευνητικό Barbaros  πλέει η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιφρουρώντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα και στέλοντας μήνυμα ότι δεν θα περάσει η τουρκική προκλητικότητα.

Σύμφωνα με το News.gr το Barbaros είναι αγκυροβολημένο στο τεμάχιο 4 της Κυπριακής ΑΟΖ και στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται πολεμικά πλοία πολλών χωρών που κατά κύριο λόγο είναι εκεί λόγω της Συρίας, ωστόσο είναι σε ετοιμότητα να επέμβουν αν η κατάσταση εκτραχυνθεί.

Η περιοχή που βρίσκεται το οικόπεδο 4, είναι το σημειο ακριβώς που συναντώνται οι υφαλοκρηπίδες της Ελλαδας της Κύπρου και της Αιγύπτου.

Η Τουρκία αμφισβητεί την ύπαρξη αυτού του τριμερούς ορίου υποστηρίζοντας ότι η Ελλαδα και η Κύπρος δεν εχουν κοινά θαλάσσια σύνορα, γιατι δεν μονομερώς δεν αναγνωρίζει υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο και στα ελληνικά νησιά.

«Το θέμα έχει ήδη διευθετηθεί και οι εταιρίες που συμμετέχουν έχουν backup  τις χώρες τους και θα προχωρήσουν κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμά τους», δηλώνει στο Armyvoice.gr υψηλόβαθμος αξιωματούχος από την Κύπρο, ο οποίος όμως γι ευνόητους λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κύπρος εξέδωσε αντιNAVTEX και προσπαθεί να μην παίξει το παιχνίδι της Άγκυρας υψώνοντας του τόνους.

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com


Προηγούμενο άρθροΕθνοφύλακες στην παρέλαση για την απελευθέρωση της Θάσου (video)
Επόμενο άρθροΈνοπλες Δυνάμεις: Αυτά είναι τα κονδύλια για το Προσφυγικό – ΕΓΓΡΑΦΟ
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).