Παρμενίων 2018: «Το Ναυτικό των Καφέ Υδάτων» – Τι είδε το έμπειρο μάτι του στρατιωτικού συντάκτη Λεωνίδα Μπλαβέρη, στην άσκηση Ταγματάρχης Εμμανουήλ Μινωτάκης

Μια εξαιρετική ανάλυση για την άσκηση Εμμανουήλ Μινωτάκης που έγινε χθες από Εθνοφύλακες στον Έβρο κάνει ο έμπειρος συντάκτης του στρατιωτικού ρεπορτάζ. Δείτε τι έγραψε:

Για όσους από τους φίλους/φίλες δεν έχουν ξανακούσει ή δεν ξέρουν τι είναι το “The Brown Water Navy” (=Το Ναυτικό των Καφέ Υδάτων), να εξηγήσω ότι είναι όρος που πρωτοχρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ στο Armyvoice.gr τα πάντα σχετικά με την άσκηση Παρμενίων 2018

Όταν οι Αμερικανοί, διαπιστώνοντας ότι οι Βιετκόνγκ χρησιμοποιούσαν ευρέως το ποτάμιο σύστημα επικοινωνιών του ποταμού Μεκόνγκ με το τεράστιο δέλτα του και των παραποτάμων του, δημιούργησαν μικρούς στολίσκους με μικρά αλλά καλώς εξοπλισμένα σκάφη του Ναυτικού τους με πολύ μικρό βύθισμα, ώστε να περιπολούν στα ποτάμια και στις λιμνοθάλασσες για να αντιμετωπίσουν τους Βιετκόνγκ!

Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά;

Γιατί μέσα από την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΤΧΗΣ (ΠΒ) ΜΙΝΩΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ», η οποία διεξήχθη χθες Κυριακή στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής ασκήσεως “Παρμενίων 2018“, στην περιοχή ευθύνης της XIIης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού “Έβρος”, στο ομώνυμο Δέλτα του ποταμού, μας αποκάλυψε – μέσω των φωτογραφιών που αποδέσμευσε το ΓΕΣ – εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Παρμενίων 2018: «Το Ναυτικό των Καφέ Υδάτων»

Ποια είναι αυτά;

  1. Η για πρώτη φορά δημόσια παρουσία μικρών ειδικών λέμβων με οριζόντια καρίνα, ειδικών για να πλέουν σε αβαθείς λιμνοθάλασσες, δέλτα και ποτάμια, οι οποίες έχουν αρκετά ισχυρό εξωλέμβιο κινητήρα και ειδικό έστορα, σε μόνιμη βάση, για την τοποθέτηση πολυβόλου.
  2. Το γεγονός ότι οι λέμβοι αυτοί δεν είχαν ονομασίες όπως των ψαράδων και ήταν βαμμένες ολόχρωμες με χαμηλής ορατότητος χρώμα.
  3. Οι ίδιες – προαναφερθείσες – λέμβοι έφεραν στην πρύμνη τους κανονικές Ελληνικές Σημαίες της Θάλασσας και είχαν χειριστές των κινητήρων τους στρατιωτικούς του ΣΞ με κράνη και σωσίβια.

Όλα αυτά τα στοιχεία που προέρχονται από την “ανάγνωση” των φωτογραφιών, αφού επισήμως δεν επιβεβαιώνεται τίποτα (αλλά ούτε και διαψεύδεται) μας κάνει βασίμως να πιστεύουμε ότι οι Ελληνικές ΕΔ έχουν αυτή τη στιγμή τον “Evros Brown Water Flottilla” (=Στολίσκο Καφέ Υδάτων του Έβρου), που έχει αναλάβει και επιχειρησιακές αποστολές στην περιοχή του τεράστιου δέλτα του Έβρου!

Ασφαλώς αποτέλεσμα των “μαθημάτων”, αλλά και των επιχειρησιακών αναγκών της εποχής μας!

Παρμενίων 2018: Άσκηση Εμμανουήλ Μινωτάκης

Η προαναφερθείσα άσκηση, την οποία παρακολούθησε ο ίδιος ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος είχε και τα γεννέθλιά του χθες, διεξήχθη στην περιοχή Καλύβες Έβρου και φέρει τιμητικά το όνομα του Ταγματάρχη Πυροβολικού Μινωτάκη Εμμανουήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ όλη την συγκλονιστική ιστορία του Ταγματάρχη Μινωτάκη στο Armyvoice.gr

Ο Ταγματάρχης (ΠΒ) Μινωτάκης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην τριμερή Επιτροπή για την χάραξη των συνόρων, μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης (1923), συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της περιοχής του Δέλτα Έβρου (100 χιλ. στρέμματα), εντός της ελληνικής επικράτειας.

Στη δραστηριότητα συμμετείχαν εκτός των ανδρών του Τάγματος Προκάλυψης και Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Φερών.

Συμφώνως με το ΓΕΣ, “O Αρχηγός, μετά το πέρας της ΤΑΜΣ, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι εκτέλεσαν υποδειγματικά, μία υψηλών απαιτήσεων άσκηση. Επεσήμανε ότι Μόνιμο προσωπικό, Έφεδροι και Εθνοφύλακες της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ, συνεχίζουν επάξια το έργο του Ταγματάρχη (ΠΒ) Μινωτάκη, διασφαλίζοντας την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας.

Τόνισε τέλος, τη σημασία του επιθετικού πνεύματος, δείγμα του υψηλού ηθικού των Εθνοφυλάκων μας, οι οποίοι αποτελούν ισχυρή δύναμη αποτροπής στην περιοχή των συνόρων.”

Συγχαρητήρια, καλορίζικος ο “Στολίσκος”, και ελπίζουμε να έχει συνέχεια το μέτρο και όχι να σταματήσει με το πέρας της ασκήσεως.

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ!!!
_________________________________________________
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.7”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com