Παρμενίων 2018: Γιατί ο Πάνος Καμμένος πήγε στη φρεγάτα ΨΑΡΑ με το «καλημέρα» – Τι ήθελε να προφθάσει; Πού θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες

Ξεκίνησε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου η άσκηση Παρμενίων 2018 και την επόμενη ημέρα πρωί πρωί ο Πάνος Καμμένος έβαλε τη στολή του και πετάχτηκε μέχρι τη φρεγάτα ΨΑΡΑ για μια δήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Παρμενίων 2018: Ο Πάνος στο … Ναυτικό – Τρέμε Αλίκη! (ΦΩΤΟ)

Τι δήλωση; Μα αυτή που κάνει συχνά από τη φρεγάτα Ψαρά, ότι επίκειται ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Την ίδια δήλωση έκανε από την ίδια φρεγάτα στις 5 Ιουνίου, την επανέλαβε στην Καβάλα στις 4 Ιουλίου στο υπουργείο Εθνικής άμυνας, το ξαναείπε στις 9 Σεπτεμβρίου και το επαναλαμβάνει σήμερα 6 Οκτωβρίου.

Με εξαίρεση δηλαδή τον Αύγουστο, κάθε μήνα ανανεώνει τη δήλωσή του ότι επίκειται αναγνώριση της ΑΟΖ.

Βέβαια αφοού πήγε στην φρεγάτα, κάτι έπρεπε να πει. Τι σημασία άλλωστε έχει αν έχει ξαναπεί το ίδιο από την ίδια φρεγάτα;

Ο Πάνος Καμμένος επειγόταν να κάνει μια δήλωση, καθώς δεν θα είναι παρών στην άσκηση Παρμενίων 2018. Αύριο αναχωρεί για τις ΗΠΑ, όπου θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του Τζέιμς Ματίς.

Έτσι δεν θα είχε φωτογραφίες από την άσκηση Παρμενίων 2018 και είπε να πεταχτεί σε μια φρεγάτα για να βγάλει. Επανέλαβε και τις δηλώσεις του για την ΑΟΖ και μπορεί τώρα να προχωρήσει στο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Τι δήλωσε:

«Η Ελλάδα αποκτά μια ιδιαίτερη γεωπολιτική δύναμη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Είμαστε η χώρα σταθερότητας, η χώρα – κέντρο, με τις διμερείς συμφωνίες που έχουμε χτίσει με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και βόρεια με τις χώρες της Βαλκανικής.

Αποτελούμε τον πλέον αξιόπιστο σύμμαχο του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Όπως γνωρίζετε καλά, μέσα στους επόμενους μήνες ξεκινά η εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και ιδιαίτερα του φυσικού αερίου. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει άμεσα η αναγνώριση της ΑΟΖ και η επέκταση του τομέα ευθύνης τ

ου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα προς τα νότια.

Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, την ευθύνη μιας περιοχής, ιδιαίτερα αυτής που είναι μεταξύ της Κρήτης, του Σουέζ, της Κύπρου και της Μάλτας, όπου γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση παράνομων όπλων, πετρελαίου, ναρκωτικών, που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

Άρα αναλαμβάνουμε έναν τομέα ευθύνης που θα πρέπει να μας βάλει μπροστά, ως μια χώρα ενήμερη στην αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής.

Η δική σας εκπαίδευση, τους τελευταίους μήνες, σε θάλασσα και στεριά, θα οδηγήσει τις επόμενες εκπαιδεύσεις.

Εκ μέρους του ελληνικού λαού, της ελληνικής κυβέρνησης, θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας πω ότι είμαστε περήφανοι για αυτό που κάνετε, για τον επαγγελματισμό σας.

Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που παραλαμβάνω συγχαρητήρια από όλες τις χώρες με τις οποίες συνεκπαιδεύεστε.

Αποτελείτε πρότυπα. Συνεχίστε με αυτό το ρυθμό, με αυτό το υψηλό ηθικό και τον επαγγελματισμό. Από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε αυτό που πρέπει»

_________________________________________________
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.7”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com