ΑΣΔΕΝ - Άσκηση Παρμενίων 2018

Παρμενίων 2018: Επιθετική νυχτερινή απόβαση & συμμετοχή Εθνοφυλακής στην επιτήρηση των συνόρων – Αναβαθμισμένα σενάρια στο Δ΄ΣΣ για την άσκηση που ξεκινά 5 Οκτωβρίου.

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Ιδιαίτερα αναβαθμισμένη είναι η άσκηση Παρμενίων 2018 στην περιοχή του Δ’ ΣΣ. Στον σχεδιασμό υπάρχουν σενάρια τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ακόμα και επιθετικά, εφαρμόζοντας στην πράξη τη λαϊκή ρήση «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

Δυο ασκήσεις που θα διεξαχθούν παράλληλα με την άσκηση Παρμενίων 2018, είναι η άσκηση «χαλύβδινος Θώρακας» που θα εκτελέσουν τμήματα από την 24η και την 25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και η νυχτερινή άσκηση «Στρατηγός Βελισάριος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Άσκηση Παρμενίων: Σφυροκόπημα του εχθρού στη Θράκη – Τι θα δούμε

Το σενάριο για την άσκηση «χαλύβδινος Θώρακας» περιλαμβάνει διάβαση ευκαιρίας και  απόβαση στον ποταμό Νέστο. Τα πλέον σύγχρονα άρματα που διαθέτει ο ελληνικός στρατός, τα LEO 2 HELL θα κινηθούν στην πεδιάδα της Ξάνθης και θα κάνουν πυρά στο πεδίο βολής αρμάτων Ξάνθης.

Η άσκηση θα γίνει τα ξημερώματα από τις 5:30 μέχρι τις 9:00 το πρωί και θα είναι συνέχεια της άσκησης «Στρατηγός Βελισάριος» που θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη νύχτα.

Άσκηση Παρμενίων 2018 και ΤΑΜΣ «Στρατηγός Βελισάριος»

Η τελική φάση της ΤΑΜΣ «Στρατηγός Βελισάριος» θα διεξαχθεί στο πεδίο Ασκήσεων «Ψηλού Στάλου», με ευθύνη της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Σε αυτήν θα λάβουν μέρος Μονάδες Πεζικού, Τεθωρακισμένων, Πυροβολικού και μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού. Η άσκηση έχει στόχο την εκπαίδευση του προσωπικού σε νυχτερινές επιχειρήσεις.

Η τελική φάση της ασκήσεως«Στρατηγός Βελισάριος» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 στις 19:30 με 21:30.

Η τελική φάση της άσκησης Παρμενίων 2018 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο πεδίο βολής Αετού στην Αλεξανδρούπολη.

Την ερχόμενη Κυριακή, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί άσκηση με συμμετοχή εθνοφυλάκων που θα έχει αντικείμενο την επιτήρηση των συνόρων.

Η άσκηση θα διεξαχθεί στις καλύβες του Έβρου και θα λάβουν μέρος οι εθνοφύλακες της 12ης Μεραρχίας, άγρυπνοι φρουροί των συνόρων μας.

Τέλος άλλη μια άσκηση στην οποία θα λάβουν μέρος εθνοφύλακες θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην Θάσο. Οι Εθνοφύλακες από το ΤΕΘ Καβάλας θα εξασκηθούν στην αντιμετώπιση ασύμετρων απειλών.

_________________________________________________

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο [email protected]