Όταν ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ έσφιξε το χέρι Έλληνα στρατιωτικού και του έδωσε συγχαρητήρια για την συμμετοχή της ομάδας του στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Srbija 2018»

Η φωτογραφία κάνει το γύρο του κόσμου. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ σφίγγει το χέρι Έλληνα στρατιωτικού, ο οποίος φοράει την ειδική πορτοκαλί στολή με την ένδειξη «διασώστης».

Η χειραψία γίνεται υπό το βλέμμα του Σέρβου προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσις, ο οποίος κοιτάζει με χαμόγελο.

Η σκηνή διαδραματίστηκε στην άσκηση «Srbija 2018» (Σερβία 2018), που διεξήχθη για πρώτη φορά στη Σερβία, και συνδιοργάνωσαν το ΝΑΤΟϊκό συντονιστικό κέντρο για την αντιμετώπιση καταστροφών (Euro Atlantic Disaster Response Coordination Center- EADRCC) και το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: «SRBIJA 2018»: Το ΝΑΤΟ ασκείται στη Σερβία με ελληνική συμμετοχή

Πρόκειται για την μεγαλύτερη άσκηση που συνδιοργανώνεται από το EADRCC κι ένα κράτος-εταίρο από τη ίδρυση του Κέντρου (πριν από 20 χρόνια) έως σήμερα.

Στόχος της άσκησης, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, είναι η βελτίωση της διαλειτοργικότητας στις διεθνείς επιχειρήσεις αντιμετώπισης καταστροφών και μέσω αυτής δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσης της ικανότητας ομάδων από διάφορς χώρες να συνεργάζονται αποτελεσματικά σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Περίπου 2000 άτομα από 40 χώρες-μέλη και εταίρους του ΝΑΤΟ έλαβαν μέρος στην άσκηση “SRBIJA 2018”.

Ανάμεσά τους και το 747 ΕΤΜΧ (Ειδικό Τάγμα Μηχανικού) το οποίο όπως μπορείτε να διαπιστώσετε απέστασε και τα συγχαρητήρια του ΓΓ του ΝΑΤΟ.

747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ)

Αποστολή του είναι η παροχή Γενικής Υποστήριξης Μηχανικού.

Έχει τη δυνατότητα υλοποίησης σχεδίων εκτάκτων αναγκών, αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, διάσωσης, κατασκευής έργων και αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές– εγκαταστάσεις, συντήρησης – διατήρησης ανοικτών δρομολογίων, εκτέλεσης εργασιών πρόληψης καταστροφών (αντιπυρικές ζώνες, αντιπλημμυρικά έργα, κλπ).

Το Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΤΑΚ) αποτελεί οργανικό τμήμα του Τάγματος με αποστολή την αντιμετώπιση φυσικών – τεχνολογικών καταστροφών , την έρευνα, τη διάσωση και τον απεγκλωβισμό προσωπικού που κινδυνεύει.

Το τμήμα μπορεί να ενεργεί αυτόνομα ή επικουρικά να συνδράμει το έργο των άλλων υπηρεσιών (στρατιωτικών-πολιτικών).

Επανδρώνεται με νέες ειδικότητες ΕΠΟΠ, όπως Σκαπανείς – Διασώστες, Συνοδούς Σκύλων Διάσωσης, Σκαπανείς-Πυροσβέστες και Νοσοκόμους – Διασώστες.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε συνεργασία με άλλους φορείς (Ερυθρός Σταυρός, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Νοσοκομεία).
_________________________________________________
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.7”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com