Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ταξίδεψε για επαγγελματικούς λόγους μέχρι τη Βηρυτό για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στο Λίβανο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, συναντήθηκε με τον εκτελούντα χρέη Πρωθυπουργού στο Λίβανο, κ. Saad Hariri και μέλη της κυβέρνησης του, χθες και σήμερα, στη Βυρηττό

Η συνάντηση με τον κ. Hariri είχε ως βασικό θέμα συζήτησης τη στρατηγική και οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Saad Hariri, συζήτησαν για τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ανάπτυξης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση του Λιβάνου.

Τέλος, αναφέρθηκαν οι προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Κατρούγκαλος μετέφερε στον κ. Hariri πρόσκληση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ώστε να συμμετάσχει στην προσεχή σύνοδο EU-Arab Summit “Shared Horizons”, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα.

Στις συναντήσεις με τον υπουργό Τουρισμού, Avedis Guidanian, τον υπουργό Οικονομίας και Εμπορίου, Raed Khouri και τον υπουργό Πολιτισμού, Ghattas Al Khouri, συζητήθηκαν οι κατά βάση οι διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Ενδιαφέρον έδειξαν και για τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, τις πολιτιστικές ανταλλαγές και το διμερές εμπόριο μεταξύ των χωρών.

Όμως, δεν έλειπε από το τραπέζι συζητήσεων, η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών με τρίτες χώρες και ιδιαίτερα με την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι ο Λίβανος θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 06-08 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα.

Οι διμερείς σχέσεις θα συζητηθούν περαιτέρω και στη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή που συμφωνήθηκε να γίνει στην Αθήνα το Φεβρουάριο 2019.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε επίσης σε επιχειρηματικό Forum που διοργανώθηκε από το ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ και το ΣΕΒΕ, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βυρηττού, επικεφαλής μεγάλης ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»