ΝΑΤΟ: Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις κυβερνοεπιθέσεις στη Δύση ζήτησε επιτακτικά ο ΓΓΕ της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ

Σε δηλώσεις του χθες το απόγευμα ο κ. Στόλτενμπεργκ δεσμεύτηκε ότι το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει τις άμυνες της συμμαχίας έναντι επιθέσεων που δέχονται στα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σύμφωνα με τη Βρετανία οι επιθέσεις αυτές καθοδηγούνται από τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Ο ΓΓ της Συμμαχ΄θας κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει την «απερίσκεπτη» συμπεριφορά της.

«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την απερίσκεπτη συμπεριφορά της, περιλαμβανομένης της χρήσης βίας εναντίον των γειτόνων της, προσπαθειών επέμβασης σε εκλογικές διαδικασίες, και εκτεταμένων εκστρατειών παραπληροφόρησης», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να ενισχύει την άμυνα και τη δύναμη αποτροπής του απέναντι σε υβριδικές επιθέσεις, περιλαμβανομένου του πεδίου του κυβερνοχώρου», πρόσθεσε καθώς οι υπουργοί Άμυνας της Συμμαχίας συναντώνται για να συζητήσουν τις νέες δυνατότητες επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε ρωσική επιχείρηση που είχε στόχο τον Απρίλιο τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων με έδρα τη Χάγη και απέλασε τέσσερις Ρώσους πράκτορες.