Διμοιρία επιδείξεων Δ' ΣΣ

Ξεκινάει σήμερα 5 Οκτωβρίου η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2018», στην περιοχή ευθύνης του Δ’ ΣΣ, όπου χθες εξέπληξε η διμοιρία επιδείξεων με τις ικανότητές της

Η εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση για την απελευθέρωση της Ξάνθης, γνωστή ως «Ελευθέρια», έγινε χθες, παραμονή της άσκησης Παρμενίων 2018, στην πόλη όπου είναι η έδρα του Δ’ ΣΣ.

Την στρατιωτική παρέλαση άνοιξε η μπάντα του Δ’ ΣΣ, καθώς απουσίαζε η φιλαρμονική του Δήμου.

Πέραν της άψογης εμφάνισης όλων των τμημάτων, μεταξύ των οποίων παρήλασαν και εθνοφύλακες, την παράσταση έκλεψη η διμοιρία επιδείξεων του Δ’ ΣΣ, η οποία έκανε ασκήσεις ακριβείας μπροστά στην εξέδρα των επισήμων και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ  στο Armyvoice.gr: Στρατιωτική παρέλαση – Ξάνθη λίγο πριν την «Παρμενίων 2018» – (ΦΩΤΟ)

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Η άσκηση Παρμενίων 2018

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

  • α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
  • β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.
  • γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.
  • δ. Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).
  • ε. Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.

_________________________________________________
 

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο [email protected]