Άσκηση Παρμενίων 2018: Σπαρταριστές ΦΩΤΟ από το πεδίο της «μάχης» – Ψάξαμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες στο Facebook και βρήκαμε «θησαυρό»

Η άσκηση Παρμενίων 2018 ξεκίνησε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. Ανατρέξαμε σε παλαιές φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στο Facebook κυρίως από επίστρατους, αλλά και από στελέχη.

Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αναμνήσεις από την συμμετοχή τους στην μεγάλη άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, και θέλησαν να τις μοιραστούν με τους φίλους τους.

Είδαμε αναρτήσεις με σέλφι από «κομάντο» του Παρμενίωνα, αλλά και απλές τύπου «καρτ ποστάλ» για να με δει η μανούλα και οι φίλοι.

Είδαμε μπύρες, σούβλες, φραπέ και άλλα τρόφιμα να πρωταγωνιστούν σε φωτογραφίες.

Κυρίως όμως είδαμε πολλές πολλέ αναμνήσεις που θέλουν να τις κρατήσουν ζωντανές.

Σας παρουσιάζουμε ορισμένες από αυτές με αφορμή την διεξαγωγή της άσκησης Παρμενίων 2018 και εάν ψάξετε θα βρείτε σίγουρα κι άλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  στο Armyvoice.gr όλες τις αναρτήσεις για την άσκηση Παρμενίων 2018

Η άσκηση Παρμενίων 2018

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

  • α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
  • β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

  • γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.
  • δ. Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).
  • ε. Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.

_________________________________________________

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com

This post was published on 6 Οκτωβρίου, 2018 6:14 ΠΜ