Αναδρομικά ενστόλων, Λιμενικοί, ΣτΕ

Αναδρομικά ενστόλων: Δίνουν τα μισά! Οι Λιμενικοί προσφεύγουν πάλι στο ΣτΕ, για το νέο μισθολόγιο. Έχουν προηγηθεί οι Αστυνομικοί. Τι θα κάνουν οι στρατιωτικοί;

Μονόδρομος η εκ νέου προσφυγή στη δικαιοσύνη για τα αναδρομικά του ΣτΕ και το νέο Μισθολόγιο ν.4472/17, υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Λιμενικών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, όπως προκύπτει από το προσχέδιο της διάταξης που αναμένεται να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή σχετικά με την καταβολή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών του Σ.τ.Ε , η κυβέρνηση επαναφέρει τους μισθούς μας στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναδρομικά ενστόλων και στρατιωτικών: Πότε μπαίνουν στην τράπεζα

Και ενώ στο πρώτο 50% η κυβέρνηση πλην των αναδρομικών που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους, επανέφερε και στους μισθούς σε ποσοστό 50% ,τώρα η αποκατάσταση δεν μπορεί να αποφέρει αύξηση καθώς η συγκεκριμένη διάταξη αναφέρεται μόνο στη καταβολή αναδρομικών από 1/8/2012 έως 31/12/2016.

Και αυτό γιατί από 1-1-2017 τίθεται με αναδρομική ισχύ ο Νόμος 4472/17 για το νέο Μισθολόγιο των υπηρετούντων σε Σ.Α & Ε.Δ και δεν περιλαμβάνονται ούτε οι δόσεις μέχρι και σήμερα ούτε φυσικά και οι ανάλογες αυξήσεις στο μισθό μας .

Γίνεται σαφές ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση δικαιώνει τους ένστολους και επαναφέρει στην ουσία τους μισθούς της στα επίπεδα του Αυγούστου 2012, το νέο μισθολόγιο θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί στα μισθολογικά δεδομένα όπως αυτά υφίσταντο πριν τις άδικες περικοπές του Μνημονίου 2 .

Φαίνεται λοιπόν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ αλλά έχει ψηφίσει ένα μισθολόγιο, άδικο, αντισυνταγματικό το οποίο πρέπει άμεσα να αποσύρει και στην θέση του να θεσπίσει ένα νέο μισθολόγιο που θα αναγνωρίζει το επικίνδυνο της εργασίας μας λαμβάνοντας υπόψη τις αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ που έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η μερική αποκατάσταση των μισθών και ότι αυτοί πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012.

Στο ίδιο πρίσμα και η επιστροφή των δώρων καθώς με το ν. 4472/17 για το νέο Μισθολόγιο των υπηρετούντων σε Σ.Α & Ε.Δ μπαίνει οριστική ταφόπλακα και στη διεκδίκησή των επιδομάτων Χριστουγέννων -Πάσχα και αδείας.

Μονόδρομος λοιπόν ,μετά και τη ψήφιση της διάταξης για τη καταβολή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών του Σ.τ.Ε, αποτελεί η εκ νέου προσφυγή στη δικαιοσύνη για την πλήρη δικαίωση που θα έχει ως βάση της την κατάργηση του μισθολογίου του ν. 4472/17.

Τι θα κάνουν οι στρατιωτικοί;

Άγνωστο είναι τι αναμένεται να κάνουν οι στρατιωτικοί, καθώς η ΠΟΕΣ που είχε προσφύγει με τη συμμετοχή των πρωτοβάθμιων οργανώσεων που την αποτελούσαν τότε, δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικό.