ρύθμιση των χρεών

Αναδρομικά ενστόλων: Μαζικές Αγωγές για τα 2.500 ευρώ από την ΠΟΑΣΥ. Όσοι τα διεκδικήσουν έχουν ελπίδα να τα πάρουν, λέει ο νομικός σύμβουλος

Σε μαζικές αγωγές υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών Υπαλλήλων ΠΟΑΣΥ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να διεκδικήσει τις περικοπές σε δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας για τα έτη 2016 – 2018.

Η Ομοποσνδία των αστυνομικών υπαλλήλων κινείται με σκεπτικό παραπλήσιο από αυτό που προτείνει η ΠΟΕΣ και καλεί τους στρατιωτικούς να κάνουν από τώρα αγωγές και να διεκδικήσουν τα χρήματα.

Αντίθετα να θυμίσουμε, η ΠΟΜΕΝΣ ακολουθεί την «κυβερνητική νουθεσία» και καλεί τα μέλη της  να κάνουν απλά μια αίτηση και όχι αγωγή κι αν αποφασίσει η κυβέρνηση να τα δώσει, τότε θα τα λάβουν μελλοντικά.

Η διαφορά βέβαια, είναι ότι αν ποτέ συμβεί αυτό, τότε δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά τα ποσά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Δελτίο Τύπου της ΠΟΑΣΥ, το θέμα συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνεδρίαση του ΔιοικητικύΣυμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Αναδρομικά ενστόλων: Μαζικές αγωγές ΠΟΑΣΥ

«Η Ομοσπονδία, πρώτη και σε ανύποπτο χρόνο είχε ξεκινήσει τη διαδικασία διεκδίκησης συγκεκριμένων ποσών, της περιόδου από το 2016 και εντεύθεν, και μάλιστα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, επιλέγοντας συγκεκριμένη τακτική και σε συνεργασία με ορισμένα ΔΣ πρωτοβάθμιων σωματείων – μελών μας, με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των αστυνομικών, όπως έχει τονιστεί έκτοτε και σε άλλες συνεδριάσεις, τόσο του ΔΣ της Ομοσπονδίας, όσο και των Γενικών Συμβουλίων αυτής».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο παραγραφής, τονίστηκε επίσης ότι η τελευταία εξέλιξη δεν αποτελεί αιφνιδιασμό για εμάς, διότι υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια διεκδίκησης και διασφάλισης του μείζονος αποτελέσματος, έως τέλη Δεκεμβρίου 2018, αρκεί να υποβληθούν εγκαίρως οι απαιτούμενες αγωγές.

Για τον καλύτερο χειρισμό της υπόθεσης και με στόχο την κατοχύρωση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων μας, όπως έγινε και με τις προσφυγές στο ΣτΕ για τα μισθολογικά, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε ομαδικές αγωγές υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας μας, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση μεμονωμένων διεκδικήσεων.

Την δεκδίκηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας, θα αναλάβει ο νομικός της σύμβουλος Χάρης Μπουκουβάλας, ο οποίος χειρίστηκε με επιτυχή τρόπο και την υπόθεση των αναδρομικών, μέρος των οποίων θα λάβουν ένστολοι και στρατιωτικοί τις επόμενες ημέρες.

_________________________________________________
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.7”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο [email protected]